9 Οκτωβρίου 2014

Γ. Βαρεμένος: "Χωρίς κάλυψη του κοινωνικού ρήγματος, δεν θα υπάρξει σταθερότητα"



«Χωρίς την κάλυψη του κοινωνικού ρήγματος που δημιούργησαν οι πολιτικές της κυβέρνησης, δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα», τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και συντονιστής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. «Η αστάθεια», πρόσθεσε, «έχει την πηγή της στη βάναυση και μονόπλευρη λιτότητα που πλήττει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Θα τελειώσει όμως, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά του προβάλλει στο ιστορικό προσκήνιο ως μία δύναμη ανάταξης και ανάτασης, ως παράγοντας σταθερότητας αλλά με διαφορετικούς όρους, όχι με τον ελάσσονα όρο της παρακμής και της εθνικής περιθωριοποίησης». 

«Τα τελευταία 4 χρόνια», παρατήρησε ο βουλευτής, «η πολιτική στην Ελλάδα έχει αντικατασταθεί από τον φαύλο κύκλο των εκβιασμών. Όμως ο εκβιασμός και ο φόβος ως πολιτικό εργαλείο δεν μπορεί να διαρκέσει ες αεί. Και ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί, πρωτίστως, ο εκβιασμός δεν μπορεί να περάσει στον ελληνικό λαό. Η εγκληματική προσπάθεια της κυβέρνησης να διασπείρει τον πανικό στους Έλληνες κατέληξε σε φιάσκο. Όταν κάποιος προσπαθεί να πυροβολήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και διαμέσου του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά πυροβολεί την εθνική οικονομία και την ίδια τη χώρα, τελικά καταλήγει να πυροβολεί τα πόδια του, επειδή ακριβώς ο φόβος και ο εκβιασμός κάποια στιγμή τελειώνουν».
Ο Γιώργος Βαρεμένος, αφού επισήμανε ότι «η συγκυβέρνηση συμπεριφέρεται πλέον ως αντιπολίτευση, με τον κ. Βορίδη να δίνει σ’ αυτή την αντιπολιτευτική εκστρατεία έναν γκροτέσκο χαρακτήρα και τον κ. Γεωργιάδη να την απογειώνει σε επιθεωρησιακά επίπεδα», τόνισε ότι «η αλήθεια που πονάει» είναι ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη δεν απευθύνεται σε επιμέρους εκλογικά ακροατήρια με τη γνωστή μέθοδο του ρουσφετιού, την οποία διακόνησαν στην Ελλάδα οι αρχιερείς της φαυλότητας».
Και παρατήρησε ότι, πρώτον, «η πολιτική δεν πρόκειται να ξανασταθεί στα πόδια της, να ξαναβρεί τη χαμένη της αξιοπιστία, αν ο λαός δεν δει εμάς να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά». Και, δεύτερον, ότι «με την άρση της ιστορικής αδικίας της μονόπλευρης λιτότητας, όπου άλλοι εκμεταλλεύονται την κρίση για να αυξήσουν εγωιστικά τα πλούτη τους, ο λαός θα συμβάλει συνειδητά στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τη διαπραγματευτική μας ικανότητα για τη λύση του προβλήματος του χρέους». Του χρέους, που ο κ. Σαμαράς «δεν μπορεί -αποδεικνύεται εκ των αποτελεσμάτων- και δεν θέλει να διαπραγματευτεί, αφού λέει ότι δεν υπάρχει θέμα βιωσιμότητάς του. Ο κ. Σαμαράς -είπε χαρακτηριστικά- περιμένει απλώς μια πιστοποίηση, ένα ISO. Αυτό περιμένει».
Αναφερόμενος στα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Γιώργος Βαρεμένος υπενθύμισε ότι «στη διάρκεια αυτών των 4 ετών, δεν επλήγη μόνο το βιοτικό επίπεδο των στελεχών, αλλά και η ίδια η αξιοπρέπειά τους», ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «πλήρωσαν τα σπασμένα μιας πρακτικής που έφερε την Ελλάδα κάτω από χώρες της Αφρικής και, ως προς την αντιμετώπιση της διαφθοράς, κάτω από τη Νιγηρία» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει πρόγραμμα για την αναστήλωση του κύρους τους». «Εμείς», τόνισε, «έχουμε κάνει προτάσεις, για παράδειγμα προτάσεις για ρήτρα διαφθοράς στις συμβάσεις και για τη διαφάνεια στην παρακολούθηση της υλοποίησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, και από το υπουργείο μας είπαν ‘’θα τις κάνουμε δεκτές, θα τις φέρουμε οσονούπω’’. Δεν τις είδαμε, αλλά δεν πειράζει. Θα νομοθετήσουμε εμείς, μαζί με τα υπόλοιπα που περιλαμβάνει στον τομέα αυτόν το πρόγραμμά μας».
Στο σημείο αυτό, υπενθύμισε ότι με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ εν ενεργεία στρατοπέδων, εν αγνοία του υπουργείου Άμυνας. «Εμείς», τόνισε, «αυτό θα το σταματήσουμε. Η εθνικά επικίνδυνη αυτή ρουλέτα θα σταματήσει. Θα προσπαθήσουμε ώστε η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων να χρησιμοποιηθεί για έμμεση ενίσχυση του εισοδήματος των στελεχών τους και για ενίσχυση των Ταμείων τους. Θα υπάρχει εκδημοκρατισμός και θα εφαρμοστεί η αξιοκρατία στις κρίσεις. Και λέμε: Ο ελληνικός Στρατός έξω από την πολιτική και η πολιτική έξω από την καθημερινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό λέμε και το εννοούμε. Θα συνδέσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με την κοινωνία και αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της δημοτικότητάς τους και της αξιοπιστίας τους ως εγγυητών της εδαφικής ακεραιότητας, της ειρήνης και της ανεξαρτησίας».
Και ο Γιώργος Βαρεμένος κατέληξε: «Ο κ. Σαμαράς δήλωσε στην επέτειο για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας ότι είμαστε στην αρχή της ανάκτησης της εθνικής ανεξαρτησίας. Πανηγυρική επιβεβαίωση, μετά τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ότι η Ελλάδα έχει απωλέσει την εθνική της ανεξαρτησία. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου