18 Ιουνίου 2015

Άκτιο - Αμβρακία: Προσπάθεια να ζωντανέψει το έργο, το 2018 η ολοκλήρωση

Με την ελπίδα ότι σιγά-σιγά τα έργα θα επανεκκινήσουν το Υπουργείο Υποδομών κάνει μία σημαντική προσπάθεια προκειμένου το έργο στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία.
Σύμφωνα με πηγές από το Υποδομών στο ypodomes.com στο πρώτο τμήμα (από το Άκτιο δηλαδή) έχουν γίνει κάποιες προσλήψεις προκειμένου να ζωντανέψει και πάλι το έργο.Τα στελέχη του Υπουργείου αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφύλαξη το έργο λόγω των προβλημάτων με τις απαλλοτριώσεις και πλέον ο στόχος για την τμηματική λειτουργία μετατίθεται για το μέλλον. .....
Σύμφωνα με την ίδια πηγή το πρώτο τμήμα που αναμένεται να ολοκληρωθεί εφόσον ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες είναι η γνωστή πλέον Παράκαμψη Αμφιλοχίας με το χρόνο όμως να έχει μεταφερθεί οριστικά για το 2016.
"Γίνονται μεγάλες προσπάθειες να ζωντανέψει το έργο και έχουμε ξεκινήσει κάποιες γεωτεχνικές μελέτες έτσι ώστε να έχουμε θετικές εξελίξεις" τόνισε στο ypodomes.Σε κάθε περίπτωση οι εργολαβίες θα τραβήξουν το πολύ μέχρι το τέλος του 2016 και ακολούθως θα δημοπρατηθεί η περίφημη πια εργολαβία-σκούπα για να αποπερατωθεί ο αυτοκινητόδρομος, όχι πάντως νωρίτερα από το 2018.
Ο μέχρι σήμερα ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών στις 4 εργολαβίες δεν ήταν ο αναμενόμενος λόγω των καυστερήσεων που προέκυψαν κυρίως από:
-Μη αποδοχσή της διαδικασίας επίταξης από ορισμένους ιδιοκτήτες:
-Επανειλημμένες αναβολές των δικασίμων για τον καθορισμό τιμών μονάδας αποζημίωσης των απαλλοτριωθέντων ακινήτων. Σε ορισμένα τμήματα ακόμα δεν έχουν εκδικαστεί.
-Ανάγκη αντιμετώπισης γεωτεχνικών προβλημάτων (κατολισθήσεων)
-Συνεχιζόμενες μέχρι σήμερα αρχαιολογικές έρευνες και ανάγκη τροποποίησης της μελέτης σε ένα τμήμα του έργου λόγω του εντοπισμού σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων.
Σε κάθε περίπτωση, το έργο έχει εξασφαλισμένες πιστώσεις τόσο από το ΕΣΠΑ (Ε.Π Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας) όσο και από το ΣΕΣ 2014-2020.

Νίκος Καραγιάννης
Από ypodomes.com
aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου