24 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΣΙΟ Ι.Ε.Κ. ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λευκάδας (Δ.Ε.Π.Ο.Κ.Α.Λ.), η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Λευκάδας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔ ΙΝ) και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Equal Society, στα πλαίσια της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΤΟΠΣΑ Λευκάδας, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, για την ανάδειξη και την προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Λευκάδας. Θέμα του φετινού Φεστιβάλ είναι τα όσπρια της Λευκάδας.

Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την ανάδειξη της ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό µε το γευστικό πλούτο των Λευκαδίτικων προϊόντων  και ταυτόχρονα να αποτελέσει σημείο συνάντησης της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας µε εκπροσώπους του ευρύτερου χώρου της ελληνικής γαστρονομίας.
Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Βόνιτσας  συμμετέχει στο Φεστιβάλ με την ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)». Οι καταρτιζόμενοι του Ι.Ε.Κ. με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους θα προσφέρουν στους επισκέπτες εδέσματα  της Λευκαδίτικης κουζίνας (δωρεάν γευστικές διαδρομές) ενώ θα συμμετέχουν και σε γαστρονομικές επιδείξεις (live cooking stage), όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να αναδείξουν το πλούσιο ταλέντο τους στην μαγειρική.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου στην Πλατεία Μαρκά στην Λευκάδα.
Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας οι οποίοι υποστήριξαν την συμμετοχή μας στο Φεστιβάλ.

Χορηγοί:

  1. Αγροτικός Συνεταιρισμός Ακτίου, Βόνιτσα
  2. Κρεοπωλείο «Ο Τσέλιγκας», Βόνιτσα
  3. Ξενοδοχείο «SozosΙnnHotel», Βόνιτσα
  4. Τυπογραφείο-Γραφικές Τέχνες, Τσόκας Σπ. Παναγιώτης, Πρέβεζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου