13 Ιουνίου 2015

Εγκρίθηκε η σύνταξη των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης και στους επτά δήμους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στους κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας από την έκδοση της ΚΥΑ Κατανομής βοσκοτόπων, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, με επιστολή της στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου, επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη για άμεση, έγκαιρη και ορθή εκπόνηση προσωρινού διαχειριστικού σχεδίου βόσκησης για την Περιφερειακή Ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας.

Με την υπ’ αριθμ. 41/4.06.2015 Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, ικανοποιείται το συγκεκριμένο αίτημα, καθώς εγκρίθηκε το έργο «Έρευνα Διαχείρισης της βόσκησης στους βοσκοτόπους των Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Σερρών, Ξάνθης και Λάρισας- Σύνταξη προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης ανά Δήμο» του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών με χρηματοδότηση 180.000€ από ίδιους πόρους του Οργανισμού. Το έργο θα υλοποιηθεί στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών με Επιστημονικά Υπεύθυνο το Δρ. Παν. Πλατή.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με τους Δήμους, τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους και τους Α.Σ. της περιοχής θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του έργου που αναλήφθηκε από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, προς όφελος των κτηνοτρόφων της Αιτωλοακαρνανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου