18 Μαΐου 2013

Όλγα Γεροβασίλη - Μνήμη Γενοκτονίας Ποντίων

Μήνυμα της Όλγας Γεροβασίλη 
για την 19η Μαΐου,
Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα πένθους για τη γενοκτονία 353.000 Ποντίων και το βίαιο ξεριζωμό ακόμα περισσότερων από τις πατρογονικές εστίες τους.
Αποτελεί ημέρα διεκδίκησης για την αναγνώριση από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας των διωγμών και των τραγικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό. Διεκδίκηση που δεν εκπορεύεται από μισαλλοδοξία, αλλά από τις αξίες της ειρήνης, της συνύπαρξης, της αμοιβαιότητας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών που φέρνουν πρόοδο και ευημερία. 
Η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα μνήμης που συνδέει τον σύγχρονο ελληνισμό με την ιστορική του μνήμη. 
Οι Έλληνες του Πόντου, παρά τη τραγωδία που υπέστησαν, κατάφεραν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία γονιμοποιώντας την με τις παραδόσεις και το δημιουργικό τους πνεύμα. Στην σημερινή Ελλάδα των μνημονίων, ο ποντιακός ελληνισμός και ειδικότερα οι παλιννοστούντες ομογενείς βιώνουν μια πρωτοφανή εγκατάλειψη. 
Η αλλαγή των όρων συνταξιοδότησης, κάτω από τις υποδείξεις της τρόικας, αφήνει 20.000 ηλικιωμένους ομογενείς χωρίς σύνταξη. Στη δύση της ζωής τους στερούνται τη δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Οι υψηλές εθνικιστικές κορώνες δεν μπορούν πλέον να συγκαλύψουν τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου