18 Μαΐου 2013

Δήλωση και παρεμβάσεις Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με τις επιπτώσεις της επιστράτευσης στους καθηγητές

 ΑΡΤΑ 18–05–2013 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η συνεχιζόμενη πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών που έχει επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην καθημερινή τους ζωή, τις δραστηριότητες και τις υποχρεώσεις τους.
Εκπαιδευτικοί με επείγουσες ανάγκες σε θέματα υγείας, είτε των ίδιων είτε των οικογενειών τους, βρίσκονται σε ομηρία. 
Εκπαιδευτικοί με ανειλημμένες υποχρεώσεις σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και μεταπτυχιακά και άλλου τύπου επιμορφωτικές δραστηριότητες βρίσκονται στον αέρα. 
Αυθαίρετες ερμηνείες νόμων, προφορικές διαταγές εκ μέρους του υπουργείου χωρίς καμιά νομιμότητα σκορπίζονται προς πάσα κατεύθυνση, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας. 
Ως και πρωτοφανείς εντολές διαρκούς στρατωνισμού έγινε απόπειρα να παγιωθούν, έξω από κάθε λογική και νομιμότητα, έξω από διοικητικές ή εξεταστικές υποχρεώσεις και άλλα καθήκοντα των εκπαιδευτικών. 
Όλα αυτά συνιστούν βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας και των εργασιακών δικαιωμάτων τους. 
Η επιστράτευση επιβλήθηκε από την τρικομματική κυβέρνηση χωρίς ημερομηνία λήξης. Ακόμα και μια άδεια για λόγους υπέρτατης ανάγκης είναι αδύνατο να δοθεί με αυτές τις συνθήκες. 
Με το γράμμα του νόμου απαγορεύονται ακόμη και οι απλές μετακινήσεις πάνω από ορισμένη χιλιομετρική απόσταση από το χώρο διαμονής τους. 
Με τηλεφωνικές παρεμβάσεις τόσο προς τον υφυπουργό Παιδείας όσο και προς την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Άρτας έθεσα αυτά τα προβλήματα. 
Πέρα από το αυτονόητο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ότι πρέπει να αρθεί άμεσα η επιστράτευση (αυτό άλλωστε επιδιώκει και η πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή), είναι απαραίτητο να αντιμετωπισθούν, με τους καθιερωμένους διοικητικούς τρόπους και την εφαρμογή των διατάξεων, τα πάσης φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί. 
Εκτός εάν η επιστράτευση καταργεί -πέρα από τα πολιτικά δικαιώματα- και τους υφιστάμενους νόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου