17 Μαΐου 2013

Ερώτηση Kωνσταντίνου Μπαρμπαρούση για Κουκουμίτσα και Σάλτινη

Παραθέτουμε την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής, για το ξεπούλημα της χώρας, στο ΤΑΙΠΕΔ της νήσου Κουκουμίτσα και της παραλίας της Σάλτινης στη Βόνιτσα.
ΠΡΟΣ:
1)-ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
2)-ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
3)-ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΘΕΜΑ: «Συνεχίζεται το ξεπούλημα της χώρας, στο ΤΑΙΠΕΔ η νήσος Κουκουμίτσα και η παραλία της Σάλτινης»
Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η διαδικασία ξεπουλήματος της χώρας που έχει θέση σε εφαρμογή η κυβέρνηση του μνημονίου.
Με μόνο γνώμονα την εξυπηρέτηση των τοκογλυφικών απαιτήσεων των δανειστών της χώρας, ένα προς ένα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου οδηγούνται στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με σκοπό την παράδοσή τους στα χέρια ιδιωτών.
Από την λεηλασία αυτή του λαϊκού πλούτου δεν λείπουν ακόμη και νησιά της Πατρίδας μας ή και περιοχές σπάνιου φυσικού κάλους. Όπως πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα του Τύπου, το νησάκι Κουκουμίτσα στον όρμο της Βόνιτσας και η παραλία της Σάλτινης στη Βόνιτσα, περιοχές σπάνιας φυσικής ομορφιάς, υπήχθησαν στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την «αξιοποίηση» τους.
Ήδη οι κάτοικοι των περιοχών αντιδρούν σφοδρά στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης τους, υποστηρίζοντας πως με τις επικείμενες επενδυτικές δραστηριότητες θα πληγεί η αισθητική αξία αλλά και ο φυσικός τους πλούτος.
Επιπλέον, θεωρείται δεδομένο πως η πρόσβαση στην παραλία της Σάλτινης θα σταματήσει να είναι δωρεάν για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, ενώ από την εν λόγω ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να προκύψουν έσοδα για τους οικείους Δήμους καθώς τα εισπραττόμενα ποσά από το ΤΑΙΠΕΔ διοχετεύονται στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1)-Θα προχωρήσουν στην αναστολή των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της νήσου Κουκουμίτσας και της περιοχής της παραλίας της Σάλτινης στη Βόνιτσα;
2)-Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ;
3)-Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της σχεδιαζόμενης ιδιωτικοποίησης, ποια μέτρα θα ληφθούν για την προστασία του φυσικού πλούτου και της αισθητικής αξίας των ανωτέρω περιοχών;

Αθήνα, 16/05/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου