26 Μαΐου 2013

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΤΟΚΟΣ!!!!

Η Άτοκος είναι νησίδα του Ιονίου και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Αστακό 
Το μεγάλο «deal» πάντως που αναμένεται να προκαλέσει… χαμό είναι αυτό της πώλησης της νήσου Άτοκος, κοντά στον Αστακό. 

Έχει έκταση 4,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ανήκει στο Δήμο Ιθάκης. Θεωρείται «παράδεισος» εξαιτίας των κολπίσκων που διαθέτει ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχει νομικά προβλήματα και η συμφωνία μπορεί να κλείσει χωρίς γραφειοκρατία. 
Ανήκει στη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου η οποία έχει εκδηλώσει εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον της να το πουλήσει. Η τιμή πώλησης ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών γύρω στα 45 εκατ. ευρώ. 
Όλα πλέον ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας από την τροϊκανή τρικομματική κυβέρνηση. Μιλάμε, λοιπόν, για λεηλασία. Και η Ελλάδα έχει στρατηγική σημασία, γιατί αυτή τη στιγμή λειτουργεί σαν επενδυτικός όμιλος. 
Έτσι λοιπόν, μετά την πώληση της νήσου «Οξειάς» στον Σεΐχη Αλ Θάνι, του θρυλικού «Σκορπιού» στον Ρώσο ολιγάρχη Ντ. Ριμπολόβλεφ και της «Σοφίας», σε άγνωστο Νοτιοαφρικανό, σειρά έχουν άλλες επτά νήσοι του Ιονίου που… αναζητούν ιδιοκτήτη. 
Το «παζάρι» έχει αφετηρία το νησί Προβάτι και ακολουθούν Πίστρος, Σώρος, Γράβαρη και Αμπασα. Από αυτά μόνο το Προβάτι, λένε οι γνωρίζοντες την αγορά, μπορεί να αξιοποιηθεί καθώς είναι το τέταρτο σε έκταση νησί του συμπλέγματος μετά τον Πεταλά, την Οξειά και τη Δρακονέρα. 
Το μεγάλο «deal» πάντως που αναμένεται να προκαλέσει… χαμό είναι αυτό της πώλησης τη νήσου Άτοκος, κοντά στον Αστακό. Έχει έκταση 4,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ανήκει στο Δήμο Ιθάκης. Θεωρείται «παράδεισος» εξαιτίας των κολπίσκων που διαθέτει ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχει νομικά προβλήματα και η συμφωνία μπορεί να κλείσει χωρίς γραφειοκρατία. Ανήκει στη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια Τσάκου η οποία έχει εκδηλώσει εδώ και χρόνια το ενδιαφέρον της να το πουλήσει. Η τιμή πώλησης ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών γύρω στα 45 εκατ. ευρώ. 
Εκτός από τα έξι παραπάνω νησιά, στο στόχαστρο βρίσκεται ακόμη ο Πεταλάς.Κατά πολλούς είναι το «φιλέτο» της περιοχής καθώς είναι το μεγαλύτερο στις Εχινάδες Νήσους με έκταση περίπου 6 τετραγωνικών χιλιομέτρων. 

Από www.ithacanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου