14 Μαΐου 2013

Ένα εκατ. ευρώ για τον ασφαλτοτάπητα Αντιρρίου - Ιωαννίνων

Στην έγκριση επιπλέον του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος σε τμήματα της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων.
Μετά από συνεχή προσπάθεια για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου της Αιτωλοακαρνανίας και την πρόσφατη συνάντηση στο υπουργείο, του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, του αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Βασίλη Αντωνόπουλου, του επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Δυτικά» του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιώργου Παπαναστασίου, καθώς και βουλευτών του νομού, ο αναπληρωτής Υπουργός Σταύρος Καλογιάννης, ανεγνώρισε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο δίκτυο εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης ουσιαστικής συντήρησής του και αποφάσισε σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, την έγκριση πίστωσης του ποσού 1.000.000 ευρώ από πόρους της Τ.Ε.Ο. Α.Ε. για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων σε τμήματα από Αντίρριο μέχρι όρια Νομών Αιτωλοακαρνανίας – Αρτας (Συκούλα) και από Αμφιλοχία μέχρι Άκτιο».
«Η απόφαση αυτή έρχεται να ενισχύσει και να δικαιώσει την αδιάκοπη προσπάθεια που καταβάλλεται για την βελτίωση του οδικού δικτύου σε ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συνεπακόλουθα την ποιότητα ζωής των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας πως «θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας του οδοστρώματος προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι φθορές αυτές και έτσι να εξαλειφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κίνδυνοι για τους πολίτες και δη για τους οδηγούς. Η προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια εδώ και δυο περίπου χρόνια είναι διαρκής και συστηματική ώστε με βελτιωτικές παρεμβάσεις να ενισχύουμε όσο μπορούμε τον βαθμό ασφάλειας των δρόμων μας. Το ίδιο διαρκής και συστηματική είναι και η προσπάθεια μας για άντληση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων».
Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να ενισχύσει και να συμπληρώσει το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ που αφορά «Τµηµατικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων επί της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων για άρση επικινδυνότητας» που θα εκτελέσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Δ.Ε.
«Η Δυτική Ελλάδα είναι η μοναδική στην ηπειρωτική χώρα που δεν διαθέτει σύγχρονο εθνικό οδικό δίκτυο, οι δε γνωστές και παρατεινόμενες εκκρεμότητες που υπάρχουν στην εξέλιξη των έργων της «Ολυμπίας» και της «Ιονίας» Οδού, καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη καλής συντήρησης και συνεχούς εποπτείας του σημερινού, κακού, επικίνδυνου και αναχρονιστικού, εθνικού οδικού δικτύου» τόνισε ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού, τον οποίο και ευχαρίστησε τηλεφωνικά σήμερα για αυτή τη σημαντική παρέμβαση. Να υπενθυμίσουμε πως έχει ήδη ολοκληρωθεί από τη ∆ιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διαγωνισµός για την ανάδειξη του αναδόχου του ανωτέρω έργου. Πλέον η σύμβαση βρίσκεται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται η υπογραφή της για να ξεκινήσουν άμεσα οι προγραμματισμένες εργασίες.
 
ΑΠΟ ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου