27 Μαΐου 2013

Απλήρωτοι κτηνοτρόφοι από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλιστών κτηνοτρόφων.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 
Θέμα: Απλήρωτοι κτηνοτρόφοι από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλιστών κτηνοτρόφων. 

Σε αναβρασμό και αβεβαιότητα βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και γενικά της βορειοδυτικής Ελλάδας, μπροστά στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχοντας να πληρωθούν για περισσότερο από δύο μήνες για τις ποσότητες γάλακτος που παραδίδουν, βιώνοντας καθημερινά τον εμπαιγμό της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ. 
Είναι φτωχοί κτηνοτρόφοι που έχουν περιέλθει σε απόγνωση και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης των οικογενειών τους και των κοπαδιών τους, δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε τις απαραίτητες ζωοτροφές για να τα ταΐσουν. Η γαλακτοβιομηχανία τους αντιμετωπίζει σαν επαίτες για αυτά που δικαιούνται. Περιμένουν για ώρες στην ουρά για να πάρουν στο τέλος τη συμπάθεια της εταιρείας και ένα χαρτζιλίκι της κοροϊδίας. 
Ταυτόχρονα ο νέος ιδιοκτήτης προβαίνει απροκάλυπτα και προκλητικά σε ωμούς εκβιασμούς και τρομοκρατία προς τους κτηνοτρόφους. Έχοντας τις πλάτες της Κυβέρνησης και όσων τον στηρίζουν, εκβιάζει τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές που παλεύουν για τον ιδρώτα όλων των κτηνοτρόφων να διαλέξουν αν θα είναι παραγωγοί ή συνδικαλιστές, ώστε να ξέρει και να τους αποκλείσει από τις ποσότητες γάλακτος που παραδίδουν.  
Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο χώρο των εργαζομένων της επιχείρησης. Αξιοποιούν τη καπιταλιστική οικονομική κρίση για να περάσουν αυτή τη βάρβαρη πολιτικής τους. Αν και η συγκεκριμένη γαλακτοβιομηχανία έχει σήμερα αύξηση εξαγωγών φέτας και αυξημένα κέρδη. 
Δυστυχώς η ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ αναδεικνύει της χειροτέρευση της κατάστασης των εργαζομένων και δικαιώνει πλήρως τη θέση του ΚΚΕ που καλούσε σε διεκδίκηση ώστε η γαλακτοβιομηχανία να παραμείνει σε αποκλειστικά κρατικό έλεγχο μετά τη διάλυση της ΑΤΕ, γιατί μόνο έτσι θα αποτελούσε σε ένα βαθμό στήριγμα και αποκούμπι για τους φτωχούς κτηνοτρόφους της περιοχής και θα λειτουργούσε σαν στάθμη αναφοράς για την διαμόρφωση των τιμών του γάλακτος σε όλη τη χώρα. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει, 
Για την άμεση και έγκαιρη πληρωμή των κτηνοτρόφων από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητα και να επιβιώσουν οι ίδιοι. 
Για την καταδίκη της απαράδεκτης κατάστασης τρομοκρατίας και εκβιασμού σε βάρος πρωτοπόρων αγωνιστών κτηνοτρόφων που διεκδικούν το δίκιο τους.

Ο βουλευτής
Νίκος Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου