12 Μαΐου 2013

Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Κάτω Βασιλική Ναυπακτίας

Περιβαλλοντικό έγκλημα στην Κάτω Βασιλική Ναυπακτίας. Η παραλία στη δυτική πλευρά του χωριού έχει εξαφανιστεί τελείως, και τώρα άρχισε να καταστρέφεται και ο δρόμος. 

Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο τέλος της δεκαετίας του '90, κατασκευάστηκε τσιμεντένιο τοιχίο 2 μέτρα περίπου από την άκρη της θάλασσας πάνω στον αιγιαλό. Το συγκεκριμένο τοιχίο, κατασκευάστηκε υποτίθεται για την αντιστήριξη του δρόμου, και προφανώς χωρίς τις δέουσες μελέτες, αφού όπως προκύπτει δεν προβλέφθηκε η σημερινή εξέλιξη, όπου έχει εξαφανιστεί η παραλία και πλέον άρχισε και η καταστροφή του δρόμου.  
Ήδη από τις αρχές του 2000, άρχισαν να δημιουργούνται τα πρώτα προβλήματα. Τα μεγάλα και ισχυρά κύματα της θάλασσας κατά την διάρκεια του χειμώνα, χτυπούσαν στο τσιμεντένιο τοιχείο και παρέσυραν σε πολλά σημεία πέτρες και άμμο πάνω στο δρόμο, καθιστώντας δύσκολη την μετακίνηση των κατοίκων. Φυσικό επακόλουθο είναι να εξαφανιστεί η απαράμιλλης ομορφιάς από χοντρό βότσαλο και καθαρή θάλασσα, δυτική παραλία (επονομαζόμενη Γλύφα), της Κάτω Βασιλικής. 
Μήπως ήρθε η ώρα να παρέμβει ο Δήμος Ναυπακτίας για να γίνουν σωστά τα έργα, δεδομένου ότι έχει πλέον αναλάβει και την διαχείριση της αιγιαλίτιδας ζώνης...;

Από http://nafsclick.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου