23 Μαΐου 2013

Σεισμός δυτικά της Λευκάδας

Αισθητός σε όλη την Αιτωλοακαρνανία έγινε σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα , με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή δυτικά της Λευκάδας με μεγεθος 5,8 Ρίχτερ. 


 

Συγκεκριμένα, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει μέγεθος 4,9R, με επίκεντρο 24 χλμ Νοτιοδυτικά της Λευκάδας και 18 χλμ δυτικά του Νυδριού και εστιακό βάθος 2 χλμ. 
Από την πλευρά του το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δίνει μέγεθος 4,8 R , με επίκεντρο 18 χλμ δυτικά της Λευκάδας και εστιακό βάθος τα 5 χλμ. Το Ινστιτούτο επίσης δίνει και έναν ακόμη σεισμό, λίγα λεπτά αργότερα με μέγεθος 3,2 R στις 17:13 με επίκεντρο τα 48 χλμ βορειοδυτικά του Αργοστολίου. 
Στις 17:20 καταγράφεται μια ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 2,8 R και με το ίδιο επίκεντρο με τον πρώτο σεισμό. 
Περίπου δέκα μετασεισμοί έχουν καταγραφεί μέχρι τις 8:30, οι οποίοι κυμαίνονται μεταξύ 2 και 3R και δεν εμπνέουν ανησυχία.

(Η προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού 
Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών)


Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Λευκάδα:


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΔΟΝΗΣΗ Ο ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΕΡΓΟΥΛΑΣ:


Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,9R, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται 2 με 5 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του εδάφους, 18 χιλιόμετρα δυτικά του Νυδρίου 24 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λευκάδας, όπως αναφέρει η real.gr


Από  mylefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου