24 Μαΐου 2013

ΙΜΛΙ: Γιορτή Νεολαίας 2013 (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

«Ομπρός! Να σηκώσουμε τον Ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα!» 
Με διαφορετική μορφή φέτος, με τη συμμετοχή πλήθους παιδιών και γονέων και μέσα σε κλίμα αληθινά πανηγυρικό πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19 Μαΐου 2013, από τις 6.30 το απόγευμα ως τις 10.30 το βράδυ, η καθιερωμένη πια διενοριακή «Γιορτή Νεολαίας», που διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητος της τοπικής μας Εκκλησίας στο φιλόξενο χώρο των Εκκλησιαστικών Μαθητικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης «Η Φανερωμένη». 

Το πρόγραμμα της γιορτής ξεκίνησε με ένα πολύ ζωντανό λουνα-παρκ, το οποίο σχεδίασε από μέρες και υλοποίησε με κέφι πολύ και χαρά μια 40μελής ομάδα παιδιών Γυμνασίου – Λυκείου, παρά το φόρτο των σχολικών υποχρεώσεων. Το λουνα-παρκ περιελάμβανε 25 αυτοσχέδια παιχνίδια, εμπνευσμένα από τον κόσμο της Παλαιάς Διαθήκης (την οποία γνώρισαν φέτος τα παιδιά του Δημοτικού στις Ενοριακές τους Συντροφιές), φτιαγμένα με απλά υλικά, ικανά όμως να ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους. Περνώντας με επιτυχία τη δοκιμασία σε κάθε παιχνίδι, τα παιδιά κέρδιζαν μια «μάρκα», την οποία εξαργύρωναν στην «τράπεζα» του παιχνιδιού, κερδίζοντας γλειφιτζούρια ή βουτώντας στο σιντριβάνι σοκολάτας! 
Ακολούθησε το συναρπαστικό «παιχνίδι του δάσους», ένα παιχνίδι στρατηγικής και περιπέτειας για τα μεγαλύτερα παιδιά, μέσα στο δάσος του μοναστηριού της Φανερωμένης. Ταυτόχρονα και για τα παιδιά της προσχολικής υπήρχε δημιουργική απασχόληση με παιχνίδια, ζωγραφική κ.ά. δραστηριότητες στο χώρο της τραπεζαρίας, όπου εξάλλου λειτούργησε «κυλικείο» για γονείς και παιδιά με τη φροντίδα της ενορίας Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καρυωτών. 
Παράλληλα, στο «κιόσκι» της Κατασκήνωσης, έναν υπέροχο φυσικό εξώστη με θέα προς τον Κάμπο και την πόλη της Λευκάδας, τη Λιμνοθάλασσα και το ανοιχτό Ιόνιο, διεξήχθη ανοιχτός διάλογος με τους γονείς, τον οποίο συντόνισε η εκπαιδευτικός κ. Ουρανία Σολδάτου –Θερμού, Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Λευκάδας. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ρόλο του σύγχρονου γονιού στην αγωγή του παιδιού και την ανάγκη να επικαλείται κανείς τη συνδρομή της Χάρης του Θεού στο δύσκολο γονεϊκό έργο. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας π. Θεόφιλος, παρεμβαίνοντας πατρικά, ενώ ακολούθως μαζί με τους αρχηγούς των κατασκηνωτικών περιόδων του φετινού καλοκαιριού ενημέρωσαν τους γονείς σχετικά με τη λειτουργία και το έργο της Κατασκήνωσης, την προσφορά της στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού, αλλά και στην ανάγκη να υπάρξουν εθελοντές που θα στηρίξουν τη λειτουργία της. 
Η βραδιά έκλεισε με το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που ακολούθησε στο γήπεδο της Κατασκήνωσης. Αρχικά προβλήθηκε 15λεπτο αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του Κέρντρου Νεότητας και των επί μέρους ενοριακών νεανικών συντροφιών. Όμως, το ολόθερμο χειροκρότημα του κοινού κέρδισαν τα χορευτικά τμήματα: 
α. του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσουκαλάδων, που εμφανίσθηκε σε συνεργασία με την ενορία Εισοδίων Θεοτόκου του ίδιου χωριού, παρουσιάζοντας χορούς από την Ήπειρο και τη Λευκάδα 
β. της ενορίας Ευαγγελιστρίας (Μητροπόλεως) Λευκάδος, που απέδωσαν χορούς του Αιγαίου Πελάγους και της Καππαδοκίας. 
Τη Γιορτή ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεόφιλος, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για την εξαιρετική δουλειά και το όμορφο αποτέλεσμα, ενώ απηύθυνε επίκαιρους, πατρικούς λόγους στους συμμετέχοντες. Στο τέλος, μάλιστα, προσέφερε ... γλυκιές «ευλογίες» σε όλους τους συμμετέχοντες. 
Για την υλοποίηση της Γιορτής εργάστηκαν με ανιδιοτέλεια και μεράκι (από τον καθαρισμό του χώρου μέχρι και τις τελευταίες λεπτομέρειες της διοργάνωσης) οι νέοι που δραστηριοποιούνται εθελοντικά στις ενορίες της Ι. Μητροπόλεώς μας, χάρη στην προσωπική εργασία των οποίων γίνεται πραγματικότητα το όλο νεανικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας. 
Στη Γιορτή δόθηκε ο γενικός, συμβολικός τίτλος: «Ομπρός! Να σηκώσουμε τον Ήλιο πάνω απ’ την Ελλάδα!», παρμένος από το «Πνευματικό Εμβατήριο» του μεγάλου Λευκαδίτη ποιητή, Άγγελου Σικελιανού, δηλώνοντας τον αγώνα και τη λαχτάρα όλων αυτών των νέων να μην πάψει ποτέ «ο Ήλιος της Δικαιοσύνης», ο Χριστός, να φωτίζει και να θερμαίνει την ευλογημένη Πατρίδα μας. 

Λευκάδα, 24 Μαΐου 2013 
(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ 



























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου