27 Μαΐου 2013

Ένταξη της πράξης «Αναπλάσεις Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας προς Άγιο Δημήτριο Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας»

Σας γνωρίζουμε ότι την 21-05-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΝΝΝ-ΥΜ1) με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε το έργο των αναπλάσεων Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας προς Άγιο Δημήτριο με προϋπολογισμό 974.770 ευρώ και χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Με την προτεινόμενη πράξη ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας θα προβεί σε επεμβάσεις διαμόρφωσης – ανάπλασης στη Δημοτική κοινότητα Βόνιτσας που αποτελούν αναπόσπαστα μέρη ενός ευρύτερου συνολικού σχεδιασμού και στοχεύει στην υλοποίηση έργων που θα εξασφαλίζουν ποιότητα ζωής των κατοίκων και βιωσιμότητα, με ταυτόχρονη προϋπόθεση το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. 
Αναλυτικά η μελέτη αφορά εργασίες ανάπλαση που θα γίνει στις οδούς Αριστ. Στρογγύλη (από το Ηρώο ως την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου), Αντώνη Κριεζή (από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου ως την διασταύρωσή της με την Εθνική Οδό Βόνιτσας – Αμφιλοχίας) και από την πλατεία Ζέρβα ως την διασταύρωσή της με την οδό Αντώνη Κριεζή. 
Στις εν΄ λόγω οδούς της Δημοτικής Κοινότητας Βόνιτσας θα γίνουν τα εξής: 
1.Επίστρωση με κυβόλιθους από σκυρόδεμα οι οποίοι θα είναι επενδεδυμένοι με χαλαζιακή άμμο. 
2. Επίστρωση με χονδρόπλακες ορθογωνισμένες. 
3. Κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. 
Οι οδοί που θα επιστρωθούν με κυβόλιθους θα είναι οι Αριστ. Στρογγύλη (από το Ηρώο ως την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου) και Αντώνη Κριεζή (από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου ως την διασταύρωσή της με την Εθνική Οδό Βόνιτσας – Αμφιλοχίας) ενώ η οδός που θα επιστρωθεί με χονδρόπλακες θα είναι η οδός από την πλατεία Ζέρβα ως την διασταύρωσή της με την οδό Αντώνη Κριεζή). 
Προμήθεια και Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, με απολογιστική δαπάνη από τον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας. Περιλαμβάνονται : 
α) αποξήλωση των υπαρχόντων ιστών (με ή χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε μηχανικού μέσου) και φωτιστικών με προσοχή και μεταφορά τους σε χώρο που θα υποδείξει η υπηρεσία. 
β)Προμήθεια μεταφορά και τοποθέτηση ενός ιστού συνολικού ύψους 4,50 m και φωτιστικών σωμάτων, 
γ)Κιβώτιο ηλεκτρικής διανομής (πιλαρ) και  
δ)πλάκα γείωσης, αγωγούς-καλώδια και σωλήνες. 
Επίσης προβλέπεται η βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του αστικού εξοπλισμού, του παιδότοπου – Παιδικής Χαράς στην πόλη της Βόνιτσας Αιτ/νιας. 
Το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του Ιουνίου παράλληλα με τη επικείμενη ανάπλαση του τμήματος Δημαρχείο-Μαρίνα-Κτίριο Λαίς-Πλατεία οπότε καιαλλάζει όψη η παραλιακή ζώνη της πόλης και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου