13 Οκτωβρίου 2015

Γ. Αγγελόπουλος: Διαπεριφερειακή συνεργασία και δράσεις για την προβολή του Τουρισμού – Προετοιμασία για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η καλύτερη δυνατή συνεργασία με κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες μεταξύ των Περιφερειών και του αρμόδιου Υπουργείου, ώστε να δοθεί νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών από όλη την χώρα που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας.

Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος και σε αυτή συμμετείχε εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας.
Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε πως θα πρέπει πλέον το αρμόδιο Υπουργείο να λαμβάνει υπόψιν του τον στρατηγικό σχεδιασμό κάθε Περιφέρειας (δράσεις, προβολές, εκθέσεις), ενώ στο επίκεντρο τέθηκαν τα μέτρα για την αύξηση του εγχώριου τουρισμού, οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ενώ υπεβλήθησαν και προτάσεις για τα προγράμματα τουριστικής προβολής.
Μιλώντας ο κ. Τζιάλλας συμφώνησε με τις απόψεις που εκφράστηκαν στη συνάντηση, επισημαίνοντας πως θα πρέπει ο Τουρισμός να σχεδιάζεται κεντρικά, όμως πάντα σε άμεση συνέργεια με τις Περιφέρειες και στη συνέχεια να προωθείται η υλοποίηση του εκάστοτε σχεδίου.

«Εκτιμώ ότι τέτοιου είδους συναντήσεις, θα πρέπει συντονισμένα να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Και αυτό γιατί πρόκειται για ενέργειες που θα προσφέρουν τα μέγιστα στον καλύτερο σχεδιασμό στην προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλος, ενώ κλείνοντας έκανε ειδική αναφορά στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα γίνει τον Απρίλιο του 2016 με την επισήμανση πως θα πρέπει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, και πολυήμερη προβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου