26 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΄΄ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΄΄ ΕΥΗΝΟΣ -ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΓΗΘΗΣΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Η ΄΄ Αντίσταση  πολιτών Δυτικής  Ελλάδας ΄΄ με αυτή  των επερώτηση  -που  έχει τον χαρακτήρα  ενημέρωσης  αλλά  και ελέγχου της Περιφερειακής  αρχής  του Απ. Κατσιφάρα - ζητά  να πληροφορηθεί  το Π.Σ.  για την  αποκατάσταση των  ζημιών πληγηθεισών περιοχών από τα  ακραία καιρικά φαινόμενα στην   Π.Ε. Αιτωλ/νιας  του Φεβρουαρίου του 2015
   ΟΠΩΣ   ΕΠΙΣΗΣ  ΓΙΑ:
1.Τα  φαινόμενα διάβρωσης της κοίτης του Ευήνου και από ανεξέλεκτη  απόληψη  υλικών  για την κατασκευή  της Ιόνιας  Οδού. 
  
 2. Αν ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΔΕ οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τις αμμοληψίες που διενεργούν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ευήνου καθώς και η νομιμότητα αυτών (θέσεις αμμοληψιών, ποσότητες αμμοληψιών) όπως προκύπτει από τις εκθέσεις αυτοψιών (περιβαλλοντικούς ελέγχους, επιτροπές αστυνόμευσης υδατορεμάτων κτλ).
            
3.Για την  μετατόπιση του μεσόβαθρου  της γέφυρας του σιδηροδρόμου στον Εύηνο από την πίεση  τεράστιων ποσοτήτων νερού ,που δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί με  αποτέλεσμα να κινδυνεύει η εν λόγω γέφυρα.
 
 4.Για την  αποκατάσταση  από  καταπτώσεις , καθιζήσεις και κατολισθήσεις του οδικού  δικτύου προς Γραμμένη Οξειά –Λεύκα ,  ενώ  ακόμη και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί η πρόσβαση -επικοινωνία του δρόμου Μανδρινής προς Σταυροπήγιο (Άμπλιανη) και Λειβαδάκι. κ΄α΄
 
  
Για την ΄΄Αντίσταση πολιτών δυτικής Ελλάδας''
 
  Κ. Κούστας
 
  Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου