21 Οκτωβρίου 2015

Τεράστια θαλάσσια χελώνα βρέθηκε με τραύμα στο κεφάλι στην περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας

Μια τεράστια θαλάσσια χελώνα καρέτα καρέτα, βάρους 70 κιλώνεντοπίστηκε από πολίτες στην περιοχή μεταξύ Ακτίου και Βόνιτσας. 
Σύμφωνα με την Πέλα Καλογήρου, εκπροσώπου του ΕΚΠΑΖ και συνεργάτη του ΑΡΧΕΛΩΝ, η χελώνα βρίσκονταν εκεί για αρκετές μέρες.
Η κ. Καλογήρου ειδοποιήθηκε προχθές από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας και ευχαριστεί για την μεγάλη τους βοήθεια, τον αξιωματικό υπηρεσίας που με τον λιμενικό εξωτερικής περιπολίας μετέβησαν στο σημείο και με τη βοήθεια των ανθρώπων που είχαν εντοπίσει το τραυματισμένο ζώο το μετέφεραν με ασφάλεια στο χώρο της κ. Καλογήρου, το ίδιο απόγευμα.
«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες χελώνες Carretta Caretta που έχω περιθάλψει, βάρους πάνω από 70 κιλά, μεγάλης ηλικίας, γένους αρσενικού που είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά σε ασυνείδητο δίποδο που προσπάθησε με τον γνωστό τρόπο (σφυροκόπημα στο κρανίο) να την θανατώσει» σημειώνει η κ. Καλογήρου.

Στο ζώο χορηγείται ορός και υπάρχει επικοινωνία με το ΚΤΕΛ Πρέβεζας για την ασφαλή μεταφορά της στην Αθήνα μία από τις επόμενες ημέρες. 
«Ο Δημήτρης - Παύλος (από τα ονόματα των ανθρώπων που το εντόπισαν και ενδιαφέρθηκαν) είναι το 74ο άγριο ζώο που περιθάλπω από την αρχή του έτους» καταλήγει η Πέλα Καλογήρου. 

Από http://www.pamepreveza.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου