14 Οκτωβρίου 2015

«Νύχτα χωρίς αλκοόλ» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα (European Night Without Accident) διοργανώνεται κάθε χρόνο το τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου, έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, με σκοπό την ενημέρωση των νέων ανθρώπων για τη σχέση αλκοόλ και οδήγησης.

Με αυτή την αφορμή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», θα διενεργήσει σε πόλεις της Περιφέρειας τη δράση «Νύχτα χωρίς αλκοόλ», στο πλαίσιο  της προστασίας και προαγωγής της υγείας του γενικού πληθυσμού.
Συγκεκριμένα η δράση θα πραγματοποιηθεί
- στις 17 Οκτωβρίου 2015 σε Πάτρα, Αμαλιάδα και Πύργο
- στις 24 Οκτωβρίου 2015 στη Ναύπακτο.
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουν τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουν, τα μέλη του Ινστιτούτου, για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση παράγοντας που αποτελεί μια από  τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης του Σαββάτου παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων συμβάντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου