13 Οκτωβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των αιτήσεων από τους αστέγους για την συμμετοχή τους στις δράσεις του Προγράμματος «ΣΤΕΓΑζω»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, με αυξημένο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες και δεν διαθέτουν το απαιτούμενο εισόδημα για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών, συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες του προγράμματος «ΣΤΕΓΑζω».

Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε άμεσα η διαδικασία της αξιολόγησης των αιτήσεων με την συνδρομή των αρμόδιων κοινωνικών λειτουργών και τα αποτελέσματα των δικαιούχων έχουν αναρτηθεί στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Βότση 34, 1ος όροφος. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2610-320602. Πληροφορίες για τις αιτήσεις: κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου.
Εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εύρεσης των κατάλληλων κατοικιών για την στέγαση των δικαιούχων.
Το πρόγραμμα θα καλύψει τις δαπάνες για τη στέγαση, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, την οικοσυσκευή, την ένδυση – υπόδηση, την διατροφή και την μετακίνηση 25 συμπολιτών μας που σήμερα ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Επιπλέον, ειδικοί επιστημονικοί συνεργάτες (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κ.λπ.) θα υποστηρίξουν τους συμμετέχοντες με τελικό στόχο την ενεργοποίηση και την ένταξη τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας.
Το πρόγραμμα «ΣΤΕΓΑζω» εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» (Δράσεις Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12) και χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αρχή Διαχείρισης: Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου