15 Οκτωβρίου 2015

Συνεχίζεται η δωρεάν κλινική εξέταση μαστού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Μέχρι και το Σάββατο θα πραγματοποιείται η δράση που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Συγκεκριμένα, από σήμερα ξεκίνησε η διενέργεια δωρεάν κλινικής εξέτασης (ψηλάφηση) μαστού, στο πλαίσιο προστασίας και προαγωγής της υγείας του γενικού πληθυσμού της Περιφέρειας.
Η έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό έλεγχο και τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού έχουν συμβάλει καταλυτικά ώστε η θεραπεία αυτής της μορφής καρκίνου να είναι σήμερα πιο αποτελεσματική.
Όσο νωρίτερα διαγνωσθεί ένας καρκίνος του μαστού, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για επιτυχημένη θεραπεία.
Για το λόγο αυτό εξειδικευμένοι ιατροί εξετάζουν γυναίκες στην Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και διανέμεται ενημερωτικό υλικό σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.
Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα, κατά τις ημέρες:
Σήμερα Πέμπτη 15 και αύριο Παρασκευή 16 Οκτωβρίου κατά τις ώρες 10.00-14.00 και 17.00-21.00, καθώς και Σάββατο 17 Οκτωβρίου από τις 10.00 έως τις 14.00.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», οι οποίες κορυφώνονται την ερχόμενη Κυριακή 25 Οκτωβρίου με το Pink the City στο κέντρο της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου