16 Οκτωβρίου 2015

Σύμμαχος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στους μαθητές που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Κατάρ

Στο πλευρό των μαθητών από την Πάτρα που διακρίθηκαν στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία διοργανώνεται στην Ντόχα του Κατάρ, στις 6-8 Νοεμβρίου, βρίσκεται και φέτος η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σήμερα οι μαθητές από το Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου και το 7ο ΕΠΑ.Λ. – 1ο Ε.Κ. Πατρών συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος τους συνεχάρη για τη διάκρισή τους, με την ευχή να αξιοποιήσουν και ιδίως να χαρούν τη μεγάλη ευκαιρία που τους δίνεται να συμμετάσχουν σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση.
«Είστε οι εκπρόσωποι όχι μόνο της Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της χώρας και μας τιμάτε με αυτή σας τη διάκριση. Είστε μια ευχάριστη έκπληξη για εμάς και μια νότα αισιοδοξίας μέσα στην καθημερινότητα. Εμείς ως Περιφέρεια με τα ελάχιστα που έχουμε, προσπαθούμε να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες που κάνετε. Η Περιφέρεια θα είναι σύμμαχός σας και μέσα μας νιώθουμε ότι συμμετέχουμε και εμείς ενεργά στην προσπάθειά σας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος δήλωσε προς τους μαθητές: «Είναι μια ευκαιρία να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο οι γνώσεις σας και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον της κοινωνίας μας με την προσπάθεια που κάνετε. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, τίποτα περισσότερο, όλα τα έκαναν οι γονείς και οι καθηγητές σας και εσείς οι ίδιοι. Συγχαρητήρια, για εμάς είστε ήδη νικητές».
Κλείνοντας ο Απ. Κατσιφάρας πρόσθεσε πως «η προσπάθεια των μαθητών μπορεί και πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλους εμάς και κυρίως να αποτελέσει παράδειγμα για ανάλογες πρωτοβουλίες», ενώ συμπληρώνοντας η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου τόνισε: «Τα παιδιά έχουν κατακτήσει σήμερα αυτή τη διαδρομή. Εύχομαι και ελπίζω ‘αύριο’ αυτά τα παιδιά να ξεκινήσουν μία καινοτόμο επιχείρηση στη Δυτική Ελλάδα, και να είναι οι νέοι επιστήμονες του τόπου μας».
Στην Ολυμπιάδα θα συμμετάσχουν το Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου, με προπονητή τον καθηγητή Πληροφορικής Ανέστη Βοβό, το 7ο ΕΠΑ.Λ. – 1ο Ε.Κ. Πατρών με προπονητή τον καθηγητή Πληροφορικής Ευάγγελο Τσουραμάνη και το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με προπονήτρια την καθηγήτρια Πληροφορικής Όλγα Σταυρουλοπούλου.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι μαθητές από το Δημοτικό Κάτω Καστριτσίου Αγγελική Νταλαπέρα, Ανδριάνα Νιφόρα, Γεώργιος Γεωργιάδης και Ελπίδα Ρόδη – Ροδοπούλου, ενώ από το 7ο ΕΠΑΛ Πατρών οι Χρήστος Κριλης, Ζώης Αναστασόπουλος και Παναγιώτης Αρβανιτάκης, ενώ παραβρέθηκαν ο κ. Άρης Λούβρης ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, οι διευθυντές των Σχολείων, οι καθηγητές -προπονητές, καθώς και εκπρόσωποι των γονέων.

Βίντεο μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:
2015.10.16 - ΠΔΕ - Συνάντηση με μαθητές που θα πάνε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής (Κατσιφάρας)
2015.10.16 - ΠΔΕ - Συνάντηση με μαθητές που θα πάνε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής (Αλεξόπουλος)
2015.10.16 - ΠΔΕ - Συνάντηση με μαθητές που θα πάνε στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής (Μαράτου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου