19 Οκτωβρίου 2015

Δωρεάν στέγαση για φοιτήτριες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω προγράμματος της ΧΕΝ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τις νέες γυναίκες ότι για 3η συνεχόμενη χρονιά λειτουργεί το στεγαστικό πρόγραμμα της ΧΕΝ, το οποίο αφορά φοιτήτριες που προέρχονται από οικογένειες της περιφέρειας με χαμηλά εισοδήματα και έχουν εισαχθεί σε σχολές και τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης της Αθήνας.

Η χρηματοδότηση είναι εξ ολοκλήρου της ΧΕΝ Ελλάδας, η οποία είναι μια γυναικεία εθελοντική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στέγασης με διεθνείς προδιαγραφές.
Ως εκ τούτου γυναίκες, 18 ετών και άνω που βρίσκονται σε κίνδυνο να χάσουν το δικαίωμα της πρόσβασής τους στην ανώτερη εκπαίδευση εξαιτίας της ανεργίας των γονέων τους ή άλλων οικονομικών συνθηκών (π.χ. όταν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα στέγασης τους), μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη δωρεάν υπηρεσία.
Κριτήριο για την επιλογή τους είναι η οικονομική και οικογενειακή κατάστασή  τους, στην οποία συνεκτιμώνται και οι λόγοι υγείας, καθώς και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την εν γένει οικονομική κατάσταση της οικογένειας.
Τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι:
Η ενδιαφερόμενη και η οικογένειά της να μην διαθέτουν τόπο μόνιμης κατοικίας εντός Αττικής( από ενοικίαση, παραχώρηση ή ιδιοκατοίκηση)
Η ενδιαφερόμενη οφείλει να υποβάλλει απαραιτήτως έγγραφο με αίτημα με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά που προβλέπονται κάθε φορά.
Η ενδιαφερόμενη που δεν πληροί κάποια ή κάποιες από τις παραπάνω προϋποθέσεις δικαιούται να υποβάλλει έγγραφο αίτημα, για την έγκριση της ή όχι του οποίου αποφασίζει το Προεδρείο της ΧΕΝ Ελλάδος μετά από πρόταση- εισήγηση της επιτροπής του Ξενώνα.
Τα δικαιολογητικά είναι:
Επικυρωμένο αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του Διαβατηρίου
Επικυρωμένο αντίγραφο του τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος:
- Των γονέων ή του γονέα της φοιτήτριας που έχει την επιμέλεια της. Σε περίπτωση που οι γονείς υποβάλλουν χωριστή φορολογική δήλωση υποβάλλονται υποχρεωτικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα και των δύο γονέων
- Της ιδίας. Εφόσον υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό σημείωμα υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση ότι θα προσκομιστεί το συντομότερο δυνατό και το αργότερο μέχρι την ημερομηνία αξιολόγηση των αιτήσεων.
Έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων (πολυτεκνία, αδελφός/η φοιτητής/τρια ή στρατιώτης, απώλεια γονέα, ανεργία γονέα, γονείς σε διάσταση ή διαζευγμένοι, σοβαροί λόγοι υγείας του ιδίου του ενδιαφερόμενου ή μελών της οικογένειας, άλλοι έκτακτοι λόγοι που βαρύνουν οικονομικά την οικογένεια κ.λ.π.)
Η αίτηση και τα δικαιολογητικά αποστέλλονται με συστημένη επιστολή στη ΧΕΝ Ελλάδος ταχυδρομική διεύθυνση Αμερικής 11 10672 Αθήνα με την ένδειξη «Προς της Επιτροπή Ξενώνα».
Πληροφορίες: Δευτέρα με Παρασκευή (10.00-16.00) στα τηλέφωνα 2103624291 και 2103606530 (κα Παναγοπούλου και κα Κασιμάτη).
Διάθεση έντυπων αιτήσεων: Αμερικής 11 στην Αθήνα από Δευτέρα έως Παρασκευή (10.00- 16.00) και ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΕΝ Ελλάδος www.xen.gr

Με την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας οι ενδιαφερόμενες θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά σχετικά με το αίτημα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου