18 Οκτωβρίου 2015

Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής: ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ επί Δημαρχίας κ Αποστολάκη


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ επί Δημαρχίας κ Αποστολάκη .
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
Πιστός απέναντι στους αναγνώστες της ιστοσελίδας αρχίζω από σήμερα τη δημοσίευση όλων των στοιχείων που έχω στη διάθεση μου. Τα στοιχεία αφορούν το χρονικό διάστημα από 1-9-2014 μέχρι σήμερα. Το χρονικό διάστημα αφορά την οικονομική διαχείριση του Δημάρχου κ Αποστολάκη . Αντιδήμαρχος οικονομικών είναι ο κ Στούπας.

Στο χρονικό αυτό διάστημα πακτωλός χρημάτων με απευθείας αναθέσεις πήγε σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ,επιχειρήσεις και εταιρείες που έχουν άμεση οικονομική σχέση μέλη του ΔΣ, στενοί συγγενείς του ίδιου του Δημάρχου και Αντιδημάρχου , στενοί συγγενείς μελών του ΔΣ, κουμπάροι μελών του ΔΣ, συμπέθεροι μελών του ΔΣ, φίλοι μελών του ΔΣ, πολιτικοί φίλοι μερικών μελών του ΔΣ, χαμαιλέοντες πολιτικοί ανάμεσα στο πρώτο και δεύτερο γύρο, προμηθευτές και εργολάβοι έξω από τα γεωγραφικά όρια του Δήμου και γενικά στο περιφερόμενο θίασο πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που σας τόνιζα στα άρθρα μου προεκλογικά και μετεκλογικά.

Εργολάβοι, προμηθευτές, εργαζόμενοι που έχετε οικονομικές συναλλαγές με το Δήμο δεν έχω απολύτως τίποτε προσωπικά μαζί σας ούτε με τις επιχειρήσεις σας. Κάνω πολιτική κριτική στη Δημοτική Αρχή γιατί δεν σέβεται το χρήμα των δημοτών και το χρήμα των φορολογούμενων. Οι απευθείας αναθέσεις προβλέπονται σε έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες όπως σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες απρόβλεπτες βλάβες. 

Στο Δήμο μας διαχρονικά έχουν γίνει συνήθεια και ο αδιάβλητος διαγωνισμός είναι σχεδόν άγνωστος. Αν γίνονταν αδιάβλητοί διαγωνισμοί δεν θα είχα πρόβλημα να παίρνατε μέρος όπως και κάθε Έλληνας φορολογούμενος.

Η απευθείας ανάθεση όμως από την Οικονομική επιτροπή και το ΔΣ του Κέντρου κοινωνικής μέριμνας και ανάπτυξης μέσω του Δημάρχου κ Αποστολάκη Γεωργίου και του προέδρου του Κέντρου κ Αποστολάκη Παντελή είναι πράξη πολιτικά, δεοντολογικά και ηθικά απαράδεκτη. 

Οι λόγοι αναφέρονται παρακάτω . Αν δεν τους κατανοείτε ή δεν συμφωνείτε με αφήνουν πολιτικά αδιάφορο. Μόνο θα σας παρακαλέσω μην σπαταλάτε το χρόνο σας και το χρόνο μου στέλνοντας μηνύματα με συγγενείς και φίλους μου να σταματήσω. 

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ. Οι Δημότες θα μάθουν που, σε ποιόν , για ποιο σκοπό πήγε και το τελευταίο ευρώ. Θα τους ενημερώσω με πολλούς τρόπους και τους καλώ να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

ΛΟΓΟΙ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ

Οι απευθείας αναθέσεις( αφού προηγείται τεχνηέντως η κατάτμηση έργων και προμηθειών) δημιουργούν πελατειακές σχέσεις, γίνονται με αδιαφάνεια και δημιουργούν πρόβλημα στην ισοπολιτεία και ισονομία. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες και τελικά καταλύουν την ίδια τη Δημοκρατία. Ο Δήμος ξοδεύει τεράστια ποσά . Η Δημοτική Αρχή εξαργυρώνει πολιτικά την ψήφο των Δημοτών και προετοιμάζει την επόμενη επανεκλογή της .

ΠΡΟΤΑΣΗ
ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ. 
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.

Οι επιτροπές των αιρετών παραλαβής έργων και προμηθειών πρέπει να λειτουργούν με αυστηρά κριτήρια προς όφελος των δημοτών και προάσπισης του δημοσίου χρήματος. Οι εκθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων για τη σωστή εκτέλεση έργων και προμηθειών πρέπει να είναι σχολαστικές και ιδιαίτερα προσεγμένες. Εδώ πρέπει να επισημαίνουμε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν είναι εκτελεστικά όργανα των αιρετών αλλά οι εγγυητές της νομιμότητας.

Σήμερα θα σας ενημερώσω για μερικά εντάλματα και θα παραθέσω σχόλια . Τούτο το κάνω γιατί πρέπει μα γράφω με στοιχεία και όχι λόγια του αέρα. Γνωρίζω έρχομαι σε σύγκρουση με μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Στέλνω ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Είμαστε όλοι ίσοι αλλά δεν είμαστε ίδιοι. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
Παράδειγμα πρώτο.

 

Ο εν λόγω εργολάβος εισέπραξε μετά την 1-9-2014 πολλά χρήματα για εργασίες που αφορούσαν την περίοδο πριν το 2010 . Τα χρήματα που εισέπραξαν εργολάβοι και προμηθευτές και αφορούν το γήπεδο της Βόνιτσας είναι για διάστημα των 14 μηνών της Δημαρχίας του κ Αποστολάκη πάρα πολλά. Θα τα μάθετε προσεχώς.

Παράδειγμα δεύτερο.




Ο εν λόγω προμηθευτής έχει κατάστημα στη Λευκάδα. Πως ενισχύεται η τοπική αγορά του Δήμου μας αγοράζοντας από τη Λευκάδα; Ξέρετε αγαπητοί πόσα χρήματα για υπολογιστές και εκτυπωτές έχουμε πληρώσει; 

Κάποιοι νομίζουν ότι είναι μερικών χρήσεων και τους αλλάζουν όπως τα υποκάμισα σας . 

ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ πόσα χρήματα πληρώσαμε ως Δήμος.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΡΙΤΟ


Εδώ έχουμε κατάστημα πάλι από τη Λευκάδα. Το συνολικό ποσό του Δήμου για συντήρηση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης είναι υπερβολικό για 14 μήνες.

ΠΡΟΤΑΣΗ 
ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ



Ο εν λόγω προμηθευτής έχει κατάστημα στο Αγρίνιο . ¨Εχει εισπράξει πολλά χρήματα από το Δήμο τους τελευταίους 14 μήνες και όχι μόνο. Καταστήματα δεν υπάρχουν τέτοια στο Δήμο; 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΕΜΠΤΟ( εδώ γελάμε ) 



Το παραπάνω ένταλμα αφορά το βλάχικο γάμο στη Πάλαιρο που γίνεται κατά την διάρκεια της ημέρας . Οι διοργανωτές φαίνεται για το στολισμό της νύφης και γαμπρού είχαν και την ανάγκη φωτιστικής κάλυψης .

Φωτιστική κάλυψη με το φως της ημέρας που στοίχισε μάλιστα 738 ετρώ !!!!!! Ξέρετε πόσο στοίχισε η ηχητική κάλυψη της εν λόγω εκδήλωσης; Πάντως ένας νεοδιοριζόμενος εκπαιδευτικός λαμβάνει το ποσό των 640 Ευρώ το μήνα.

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι γιατί κατασπαταλάτε το Δημόσιο χρήμα με αυτό το τρόπο; 

Ο εν λόγω κύριος πόσα εισέπραξε για 14 μήνες; Θα το μάθετε φίλοι αναγνώστες.

ΠΡΟΤΑΣΗ
Οι τρείς Δημοτικές Ενότητες του Δήμου να αγοράσουν δικά τους μηχανήματα για τις εκδηλώσεις τους. 

Αγαπητοί Αναγνώστες
Θα τα μάθετε όλα όσα ξέρουμε. Κάποιοι όταν έκανα κριτική στη προηγούμενη δημοτική αρχή, που έκανε τα ίδια όσον αφορά τις απευθείας αναθέσεις ,μέχρι να σας πάρουν τη ψήφο σας έλεγαν το πάρτυ των απευθείας αναθέσεων την 1-9-2014 θα τελειώσει. Σας έλεγαν ψέματα και σας εξαπάτησαν πολιτικά. Εμείς θα σας ενημερώσουμε αδιαφορώντας για ποιους αφορά.

ΔΕΝ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ.
ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΜΗ ΝΟΜΙΜΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟ ΛΟΓΟ

ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

ΔΗΜΑΡΧΕ κ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΑΡΤΕ ( μεταφορικά βέβαια) ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ; ΟΨΟΜΕΘΑ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο βρε Κωστα σευχαριστουμε για την ενημερωση και τους αγωνες που κανεις τονιζοντας τα κακως κειμενα του Δημου μας.Μπας και ξεστραβοθουμαι και εμεις λιγακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή