15 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Διεξάγεται σήμερα 15 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες μια ακόμα σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό υπό τη σκιά της συνεχιζόμενης τραγωδίας του πνιγμού δεκάδων στην Μεσόγειο και της προσπάθειας δεκάδων χιλιάδων να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου και την καταστροφή των χωρών τους. Σε δηλώσεις ακραίου κυνισμού Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εκπρόσωποι της Μέρκελ και άλλων χωρών, που εμπλέκονται ενεργά στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι οποίες οδήγησαν στην καταστροφή της Συρίας, του Αφγανιστάν και άλλων χωρών της Μ. Ανατολής, ζητούν ενίσχυση της φύλαξης, κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο Αιγαίο, ενίσχυση της Frontex και θέσπιση όρων για την εγκατάσταση προσφύγων στις χώρες της ΕΕ. Θέλουν δηλαδή να εντείνουν τα μέτρα που οδηγούν τους πρόσφυγες να πνίγονται στα νερά του Αιγαίου και να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από δουλέμπορους, να εγκλωβίσουν την πλειοψηφία των αμάχων στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και να επιτρέψουν την είσοδο μόνο σε όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως φθηνό εργατικό δυναμικό.Απέναντι σε αυτή την πολιτική η Ελληνική Κυβέρνηση συναινεί και είναι συνένοχη: ζητά ενίσχυση της Frontex και της φύλαξης των συνόρων της ΕΕ, μιλά για επαναπροωθήσεις μεταναστών στις χώρες προέλευσης και περιορίζεται στην διαπραγμάτευση  πενιχρών κονδυλίων ενίσχυσης των χώρων φιλοξενίας και υποδοχής.
Η Αριστερή Παρέμβαση-ΑντικαπιταλιστικήΚίνηση στη Δυτική Ελλαδα έθεσε το προσφυγικό ζήτημα με ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 5ης Οκτώβρη, ζητώντας να πάρει θέση η περιφέρεια σε αυτό το μείζον πολιτικό και ανθρωπιστικό ζήτημα.

Η υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών περνά από τον αγώνα όλου του λαού ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Γι’ αυτό η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Δυτική Ελλάδα καλεί σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 7.00μμ στην Πλατεία Γεωργίου στην  συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες   που οργανώνεται από την Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-στριών, Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, ΚΕΕΡΦΑ, άλλους φορείς και συλλογικότητες.  
Διεκδικούμε:
-        Ελεύθερη, ανεμπόδιστη μετακίνηση των προσφύγων, τόσο από τις χώρες προέλευσης στην Ελλάδα, όσο και από την Ελλάδα προς τις χώρες προορισμού. Να καταργηθεί η συνθήκη Δουβλίνο Ι. Να σταματήσει η Frontex τον δολοφονικό ρόλο απώθησης προσφύγων, καμία προσπάθεια απώθησης προσφύγων από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας. Όχι βία και καταστολή στα σύνορα. Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου.
-        Ενίσχυση των δημόσιων κοινωνικών δομών πρόνοιας και αλληλεγγύης για φιλοξενία και υποστήριξη των προσφύγων, δωρεάν μετακίνησή τους, μέριμνα για επανένωση οικογενειών.
-        Καταδίκη όλων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που γίνονται στην Μέση Ανατολή και Αφρική. Καμία συμμετοχή άμεση ή έμμεση της Ελλάδας σε αυτές τις επιχειρήσεις. Έξοδος από το ΝΑΤΟ και κλείσιμο όλων των βάσεων.
-        Ειρήνη στις εμπόλεμες περιοχές. Αυτοδιάθεση των λαών μακριά από ξένες επεμβάσεις. Αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
-        Καταδίκη των ρατσιστικών επιθέσεων και της εκμετάλλευσης προσφύγων και μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου