11 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΓΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
           Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
           ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
           ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Γράφει ο : Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής


Πραγματοποιήθηκε στη Πογωνιά την Κυριακή 11-10-2015 με μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή  κόσμου Λαϊκή Συνέλευση με θέμα
<< Υδροδότηση Πογωνιάς-Στενού και ευρύτερης περιοχής>>.

Μετά από συζήτηση που διήρκεσε αρκετό χρόνο  η Λαϊκή Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε την παρακάτω απαίτηση-πρόταση μου.  

Η λύση που πρότεινα είναι ρεαλιστική , δίκαιη , ανακουφίζει τους κατοίκους , συμβάλει στην ανάπτυξη και λύνει οριστικά το θέμα . Η λύση κινείται σε τρία επίπεδα .
                                                Άμεσα μέτρα .

Συνέχιση εκ μέρους του Δήμου, ως οφείλει ύστερα από εντολή της διεύθυνσης υγιεινής και μέριμνας της ΠΕ Αιτ/νιας ,της τροφοδοσίας των κατοίκων με υγιεινό πόσιμο νερό  δωρεάν με βυτίο από τη περιοχή Κορπής μία φορά την εβδομάδα.
Παράλληλη  λειτουργία  του υπάρχοντος δικτύου προς χρήση του νερού για τις άλλες  δραστηριότητες.
                                             Βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Δημιουργία νέου δικτύου από τον μεριστή Παλαίρου –Πογωνιάς ώστε να φθάσει νερό  αποκλειστικά Κορπής ξανά  που μας το κόψανε . Στη Πογωνιά και στο Στενό να δημιουργηθούν βρύσες  σε κατάλληλα σημεία για την προμήθεια πόσιμου νερού.

                                    Μακροπρόθεσμη και οριστική λύση .

Μελέτη ,υδρομάστευση,   δημιουργία νέου δικτύου  από την περιοχή της Κορπής,   στο Μοναστηράκι  και τροφοδοσία Παλαίρου – Πογωνιάς- Στενού και ευρύτερης περιοχής  με υγιεινό πόσιμο νερό .

Ένταξη στα έργα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

                                              Αγαπητοί Συγχωριανοί

Τίμησα την υπογραφή σας. Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στη κάθε μία και στο καθένα ξεχωριστά που βάλατε την υπογραφή σας και ήσαστε 246. Ευχαριστώ επίσης και περίπου 30 κατοίκους  που δεν μπόρεσα να συναντήσω και μου εξέφρασαν την συμπαράσταση τους  μετά την κατάθεση της αίτησης. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα θέλατε να ήσαστε παρών στη συνέλευση. Τούτο βέβαια ήταν  αδύνατο για ευνόητους λόγους. Ευχαριστώ επίσης και όσους παραβρέθηκαν στη Συνέλευση ανεξάρτητα αν δεν υπέγραψαν την αίτηση.
Ευχαριστώ από καρδιάς το κ Παππά Χρήστο για τη προσφορά του.

  Όλοι μαζί ζήσαμε μια γιορτή της Δημοκρατίας. Η άμεση συμμετοχή των πολιτών της Πογωνιάς-Στενού και της ευρύτερης περιοχής στη κατάμεστη αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου, στο προθάλαμο της αίθουσας αλλά και έξω από αυτή έδωσε ένα ενωτικό   μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις. Τους καλούμε να λάβουν το μήνυμα . Ο αγώνας δεν τελείωσε. Θα συνεχιστεί μέχρι τη τελική δικαίωση.

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ μόνο  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ . ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΝΟ ΝΕΡΟ.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη που είσαστε παρών, Δύο Αντιδήμαρχοι που είσαστε παρών και οι πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι που είσαστε παρών από όλες τις παρατάξεις  ,είστε υποχρεωμένοι, να πάρετε το μήνυμα . ΟΨΟΜΕΘΑ.

Καλώ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν παρών να φέρει όπως δεσμεύτηκε το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλώ το Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο Πογωνιάς-Στενού ως οφείλουν να υλοποιήσουν την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης και να παραβρεθούν  όλα τα μέλη την ημέρα της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Για κάθε ενέργεια τους διαφορετική της απόφασης της Λαϊκής Συνέλευσης επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια μου. Εύχομαι και τους καλώ να μην προβούν σε λανθασμένες ενέργειες.

                                 Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου