9 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΚΑΡΤ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Λευκάδας κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του λειτούργησε με δύο ειδικότητες: α) Τεχνικός Οχημάτων και β) Τεχνικός Μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός τεχνολογίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οι μαθητές της ειδικότητας Τεχνικός Οχημάτων, υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών κ. Τριαντάφυλλου Αλέξανδρου και κ. Τσιάτσιου Αθανάσιου, μελέτησαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν την κατασκευή ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινούμενου οχήματος τύπου καρτ μηδενικής εκπομπής ρύπων.
Η συγκεκριμένη κατασκευή έρχεται ως συνέχεια της παράδοσης των απογευματινών Τεχνικών Σχολείων να συνδυάζουν θεωρία και πράξη, καθώς και να υλοποιούν σύγχρονες κατασκευές, θέλοντας να παραδίδουν στην τοπική, αλλά και ευρύτερη κοινωνία ολοκληρωμένους πολίτες με τεχνικές- επαγγελματικές γνώσεις, οι οποίοι εξελίσσονται σε επιτυχημένους και καταξιωμένους επαγγελματίες.

Την Τετάρτη, 03/06/2015 έγιναν οι τελικές δοκιμές και η παρουσίαση του οχήματος στο χώρο του σχολείου μας, παρουσία των μαθητών.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τις φάσεις υλοποίησης της κατασκευής του! 

Κλείνοντας με επιτυχία αυτή την πρώτη προσπάθεια των μαθητών του Εσπερινού ΕΠΑΛ Λευκάδας, περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενή τους καινοτόμα προσπάθεια σύνδεσης της θεωρίας με την πράξη.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του σχολείου μας: http://epal-esp-lefkad.lef.sch.gr









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου