27 Ιουνίου 2015

Προσοχή: Μεγάλη αύξηση λαγοκέφαλων στο Ιόνιο

Επικίνδυνο ψάρι-λαγοκέφαλος αλιεύτηκε στην Πρέβεζα
Ενα επικίνδυνο ψάρι, του είδους λαγοκέφαλος ψάρεψε ένας ερασιτέχνης ψαράς. Καθώς το συγκεκριμένο είδος περιέχει ποσότητα τοξινών στο δέρμα και τα εντόσθιά του συνιστάται να μην καταναλώνεται. Το τμήμα Αλιείας του ΔΑΟΚ Πρέβεζας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση του ΔΑΟΚ Πρέβεζας
Από τη ΔΑΟΚ Πρέβεζας τμήμα Αλιείας γίνεται γνωστό ότι: Ψάρι του είδους λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus) αλιεύθηκε την 24-6-2015 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Παντοκράτορα από ερασιτέχνη αλιέα.
Το συγκεκριμένο ψάρι περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (εντόσθια, δέρμα) οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση κατανάλωσής του από τον άνθρωπο για αυτό και συνιστάται να μην καταναλώνεται.
Έχει χαρακτηριστικό σχήμα σαν τορπίλη, δύο ασημένιες λωρίδες στις πλευρές του σώματος, στη ράχη είναι γκριζωπό, λαδί, ή φαιό με έντονα σκούρα στίγματα, δεν έχει λέπια και διαθέτει τέσσερα χαρακτηριστικά δόντια σαν ράμφος.
Ο πληθυσμός του φαίνεται να έχει εξαπλωθεί και να έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και στο Ιόνιο πέλαγος και για αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή.

Από http://www.seleo.gr/
http://www.agriniotimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου