24 Ιουνίου 2015

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Μια σειρά από παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου της Δυτικής Ελλάδας, επαρχιακού και εθνικού, τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, τον καθαρισμό των τάφρων και την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα και να θωρακιστεί η οδική ασφάλεια των πολιτών, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τελευταία της συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Λάμπη Αριστειδόπουλου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την ανάθεση εκτέλεσης των εργασιών του έργου «Εργασίες συντήρησης ηλεκτροφωτισμού του Εθνικού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αχαΐας», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
Κατόπιν εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου, εγκρίθηκε η δημοπράτηση έργων και μελετών συνολικού προϋπολογισμού περίπου 567.000 ευρώ.
Ειδικότερα πρόκειται για τη δημοπράτηση του έργου «Bελτίωση Eπαρχιακής οδού Αμαλιάδας-Σιμόπουλο εντός Τ.Κ.  Χαβαρίου Δήμου Ήλιδας» (προϋπ. 100.000 ευρώ) και την προκήρυξη διαγωνισμών με ανοικτή διαδικασία για τις μελέτες «Επικαιροποίηση – Ολοκλήρωση Μελέτης Παραλιακής Οδού Ν. Ηλείας στα όρια του Δήμου Πηνειού» (προϋπ. 225.500 ευρώ) και «Μελέτη Διερεύνησης και Αντιμετώπισης Κατολισθήσεων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Ν. Ηλείας» (προϋπ. 242.500 ευρώ).
Επιπλέον, έπειτα από την εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή να προχωρήσουν έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.550.000 ευρώ και συγκεκριμένα: Η δημοπρασία του έργου «Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου πρώην Επαρχίας Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2015-2016» (προϋπ. 500.000 ευρώ), του πρακτικού δημοπρασίας του έργου «Συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου πρώην Επαρχίας Βάλτου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ετών 2015-2016» (προϋπ. 500.000 ευρώ), η διακήρυξη διαγωνισμού του έργου «Συντήρηση της 33ης Επαρχιακής Οδού από τμήμα: Από διασταύρωση Ε.Ο. προς Πρόδρομος, ετών 2013-2014» (προϋπ. 200.000 ευρώ) και η διακήρυξη διαγωνισμού του έργου «Καθαρισμός Ερεισμάτων και Τάφρων Οδών Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2015-2016» (προϋπ. 350.000 ευρώ).

«Κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει με επιμονή και μεθοδικότητα να συντηρεί το οδικό δίκτυο. Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι μείζονος σημασίας για εμάς. Η προσπάθεια που κάνουμε είναι τιτάνια και μόνος στόχος είναι να διασφαλίσουμε τους συμπολίτες μας που κινούνται στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου