5 Ιουνίου 2015

Σκορπιός-Εξω φρενών κάτοικοι με τον Ριμπολόβλεφ

Και ενώ όλοι ήταν ενθουσιασμένοι με την άφιξη της οικογένειας Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό, αφού το νησί θα ζωντάνευε ξανά και θα έδινε άλλη αίγλη στην περιοχή, ξαφνικά όλα άλλαξαν.
Η τελευταία επίσκεψη του Ρώσου ολιγάρχη προκάλεσε αναστάτωση στο Νυδρί, αφού οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας εξόργισαν επαγγελματίες και κατοίκους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, οι φρουροί του Ριμπλόβλεφ έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους ψαράδες από το Νυδρί.
Οπως αναφέρουν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας, ο ιδιοκτήτης του νησιού προσπαθεί με το «έτσι θέλω» να αποκλείσει τον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στον Σκορπιό και το Σκορπίδι, λαμβάνοντας απίστευτα μέτρα ασφαλείας.
Οπως λέει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Σταματέλλος, δεν έχει περάσει καιρός από την ημέρα που η οικογένεια Ριμπολόβλεφ δημιούργησε τα δικά της θαλάσσια «σύνορα» τοποθετώντας φωσφοριζέ σημαδούρες στα ανοιχτά.
"Ο ιδιοκτήτης του νησιού προσπαθεί με το «έτσι θέλω» να αποκλείσει τον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στον Σκορπιό και το Σκορπίδι".
«Δημιουργήθηκε σάλος με την κίνηση αυτή, καθώς δεν έχουν καμία άδεια και από κανένα υπουργείο ώστε να πράξουν κατ' αυτό τον τρόπο. Αν, όπως λένε στους ψαράδες, έχουν άδειες, να τις δείξουν. Εμείς καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες και καλούμε το υπουργείο να ανακαλέσει την άδεια, αν υπάρχει, αλλιώς να παρέμβει. Καλούμε επίσης την Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβει τα μέτρα της, διότι αν αυτά συμβαίνουν στις πρώτες μέρες του καλοκαιριού, στη συνέχεια τι θα γίνει;» επισημαίνουν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου.
Πάντως οι υπεύθυνοι της ασφάλειας του ιδιωτικού νησιού φαίνεται ότι απομάκρυναν κάποιες από τις σημαδούρες, ωστόσο ακολουθούν άλλες τακτικές, όπως νυχτερινές εφόδους σε ψαράδες που έχουν βγει για παραγάδι: «Χρησιμοποιούν προβολείς, ενώ απειλούν τους ψαράδες που έχουν βγει για το μεροκάματο».

Από iefimerida.gr
http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου