29 Ιουνίου 2015

Eγκαταστάσεις ελλιμενισμού σκαφών σε Βόνιτσα και Λευκάδα

Αποφάσεις έλαβαν οι αρμόδιες αρχές για εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών σε Βόνιτσα, Λέρο, Σκόπελο και Λευκάδα.
Αναλυτικά, με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Τουρισμού και Ναυτιλίας Έλενας Κουντουρά τροποποιείται υπουργική απόφαση του 2011 περί Χωροθέτησης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Βόνιτσας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας. Το καταφύγιο θα έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 70 σκαφών.
Ο Δήμος Λέρου ενέκρινε την απευθείας ανάθεση σύνταξης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για το αγκυροβόλιο τουριστικών σκαφών στα Άλιντα Λέρου στην κ. Πελαγία Λιάρου, διπλωματούχο αγρ. τοπ. μηχανικό και μελετήτρια δημοσίων έργων, κάτοχο μελετητικού πτυχίου Α΄ τάξης.
Ο Δήμος Σκοπέλου αποφάσισε την υποκατάσταση του φορέα διαχείρισης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Ν. Κλήματος από το δημοτικό λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου.
Το δημοτικό λιμενικό ταμείο Λευκάδας ενέκρινε την υποβολή πρόταση προς το Λιμεναρχείο Λευκάδας για τον καθορισμό ζωνών ελλιμενισμού στον λιμένα Νυδρίου. Ο καθορισμός των ζωνών ζητήθηκε για να μπει τάξη στο λιμάνι και να αυξηθεί ο χώρος για τα ιδιωτικά ιστιοπλοϊκά σκάφη.

Από http://www.mintour.gov.gr/
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου