27 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το ΚΚΕ καλεί το λαό, στο επικείμενο δημοψήφισμα, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, να απορρίψει τόσο την πρόταση των ΕΕ – ΔΝΤ - ΕΚΤ όσο και την πρόταση της κυβέρνησης, γιατί και οι δύο αυτές προτάσεις περιέχουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, που θα έρθουν να προστεθούν στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, που παραμένουν άθικτα.

Η κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς τους δανειστές, η οποία είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Εξαπατά το λαό για να συναινέσει στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της. Ο λαός να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει με όλα τα μέσα και τους τρόπους την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που αυτή φέρνει.
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι στο δημοψήφισμα η απάντηση του ελληνικού λαού πρέπει να είναι μία: «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ».
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει, όταν επικαλείται το σεβασμό της λαϊκής θέλησης, για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Η θέληση του λαού όλα αυτά τα χρόνια ήταν να απαλλαγεί από τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, τα αντιλαϊκά μέτρα και η κυβέρνηση όχι μόνο τα διατηρεί, αλλά με την πρότασή της τα ενισχύει ακόμη περισσότερο. Συνεχίζει να κοροϊδεύει το λαό ότι εντός του «μονόδρομου» της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, υπάρχει λύση προς όφελος του λαού, εξαπατά το λαό λέγοντας ότι η ΕΕ μπορεί να είναι σε όφελος των λαών της χωρίς να αλλάζει ο καπιταλιστικός χαρακτήρας της. Φυσικά, και τα άλλα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης εξαπατούν το λαό με άλλον τρόπο, με την κινδυνολογία στο επίσης δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», δίλημμα τμημάτων του κεφαλαίου και όχι του λαού.
Το ΚΚΕ θ’ αξιοποιήσει το δημοψήφισμα έτσι ώστε να ενημερώσει πλατιά τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, όλο το λαό για τις θέσεις του και για την πραγματική διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού. Να μετατραπεί η λαϊκή αγανάκτηση σε πραγματική αμφισβήτηση της σαπίλας και της βαρβαρότητας που τον καταδικάζει σε όλες τις στερήσεις, να συναντηθεί με τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ στον αγώνα για να πάρει τη ζωή και το μέλλον στα χέρια του. Το εργατικό λαϊκό κίνημα οφείλει χωρίς άλλες καθυστερήσεις να ανασυνταχθεί, να αντεπιτεθεί για τα δικά του συμφέροντα, άμεσα και με προοπτική. Σε αυτόν το δρόμο μοναδικό στυλοβάτη έχει το ΚΚΕ, με το οποίο πρέπει να συμπορευτούν οι πρωτοπόρες εργατικές λαϊκές δυνάμεις, οι νέοι και οι νέες. Συσπείρωση με το ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα πάλης, με όλες τις μορφές αγώνα, σε κάθε πολιτική αναμέτρηση και με οποιαδήποτε εκλογική μορφή της.
Μοναδική ρεαλιστική λύση προς όφελος του λαού είναι η ρήξη με την ΕΕ, η αποδέσμευση από αυτή τη λυκοσυμμαχία, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του, λύση που θα προκύψει από τη θέληση και δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος και σε συσπείρωση με το ΚΚΕ.

27/6/2015                                               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου