18 Ιουνίου 2015

Ο Ριμπολόβλεφ έδωσε 20.000 ευρώ για να προσληφθούν γιατροί στο νοσοκομείο Λευκάδας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας προκειμένου να καλυφθούν άμεσα θέσεις ιατρών στο νοσοκομείο μια και η καλοκαιρινή περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει πριν από καιρό, μέσω του προέδρου του, έκανε μεταξύ άλλων μία πρόταση στην Οικογένεια Ριμπολόβλεφ.
Η πρόταση, σύμφωνα με το lefkadapress.gr, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, Θανάση Καραγιάννη στην αγωνία του για την τύχη του νοσοκομείου λίγο πριν φτάσουμε στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου.
Η πρόταση λοιπόν, προς την οικογένεια ήταν να αναλάβει την χρηματοδότηση δύο έως τεσσάρων ιατρών οι οποίοι θα παραχωρηθούν στο νοσοκομείο Λευκάδας για τουλάχιστον έξι μήνες με προοπτική χρόνου ώστε να καλυφθούν άμεσα σημαντικές ανάγκες, κυρίως στα εξωτερικά ιατρεία.
Ήταν μία πρόταση που βρήκε άμεσα ανταπόκριση και τώρα βρισκόμαστε στην υλοποίησή της, αφού ο Ρώσος μεγιστάνας ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση και δώρισε 20.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, στο e-mail, που απέστειλε στην οικογένεια Ριμπολόβλεφ ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας αναφέρεται:
«Είμαι διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο της Λευκάδας και πρόεδρος όλων των γιατρών του νομού Λευκάδας. Απευθύνομαι σε εσάς γνωρίζοντας την ευαισθησία σας αλλά και την αγάπη σας που έμπρακτα έχετε αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια.
»Όπως γνωρίζεται η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και έχει επηρεάσει σημαντικά και τη λειτουργία του νοσοκομείου Λευκάδας. Λόγω αυτής της κρίσης, των χαμηλών μισθών και της δυσλειτουργίας της νομοθεσίας το νοσοκομείο μας αυτό τον καιρό έχει μεγάλη έλλειψη από ιατρούς – βοηθούς με ειδικότητα γενικής ιατρικής. Αυτοί οι ιατροί λειτουργούν κάτω από τις οδηγίες των ειδικευμένων ιατρών και τώρα με την απουσία τους το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο.
»Θα σας παρακαλούσα εάν έχετε τη δυνατότητα να μας καλύψετε τη μισθοδοσία δύο τουλάχιστον γενικών ιατρών – βοηθών για το νοσοκομείο για διάρκεια 6 – 12 μήνες».
Στη συνέχεια η οικογένεια Ριμπολόβλεφ και συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του Σκορπιού, Δ. Ριμπολόβλεφ και η κόρη του Κάτια απάντησαν:
«Kύριε πρόεδρε του Ι.Σ. Λευκάδας

»Παραλάβαμε το αίτημα σας να βοηθήσουμε μαζί σας το νοσοκομείο Λευκάδας σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα και την Λευκάδα.
»Νιώθοντας και εμείς, εν μέρει, κάτοικοι του όμορφου τόπου σας και έχοντας συνεργαστεί προσωπικά μαζί σας και εξυπηρετηθεί από το νοσοκομείο Λευκάδας όποτε χρειάστηκε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με χαρά σας προσφέρουμε το ποσό των 20.000 ευρώ προκειμένου να προσλάβετε ή να πριμοδοτήσετε ιατρούς για έξη μήνες που θα εργαστούν αποκλειστικά στο νοσοκομείο Λευκάδας.
»Ο τρόπος επιλογής των ιατρών θα γίνει αποκλειστικά και μόνο με ευθύνη δική σας καθώς θα ορισθούν από εσάς με κάθε αρμόδια αρχή και οι συνθήκες που θα διέπουν την εργασία τους».

Από iefimerida.gr
cityvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου