21 Ιουνίου 2015

Με Θεατρικές παραστάσεις, έθιμα και βιώματα από τον Ξηρομερίτικο Γάμο και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις κλείνει ο Ιούνιος για τα « Θερινά Πολιτιστικά Ραντεβού 2015 »

Αρκετές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου για τα « Θερινά Πολιτιστικά Ραντεβού 2015 ».
Την Δευτέρα 22 Ιουνίου μετά το μέγα πανηγυρικό εσπερινό μετ'αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, που θα τελεστεί ώρα 19.00 το απόγευμα ,στην πηγή του Αγ.Βαρβάρου απαράμιλλης ομορφιάς, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ξωκλήσι του Αγίου Βάρβαρου με τους φυσικούς καταρράκτες.  Ο « εξωραϊστικός  πολιτιστικός σύλλογος Τρύφου-Βουστρίου "Αγ.Βάρβαρος" , σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας , θα πραγματοποιήσει  στην πλατεία (Αγ.Νικολάου) Τρύφου  λαϊκοδημοτική βραδιά .

Την σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές γυμνασίων Μοναστηρακίου και Βόνιτσας.

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου στην Κεντρική  Πλατεία της Βόνιτσας στις 21.00 οι μαθητές του Γυμνασίου Μοναστηρακίου θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά « ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ » . Μία παράσταση που τα παιδιά του Μοναστηρακίου παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στα πλαίσια του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ θεάτρου στο Δημοτικό θέατρο Αγρινίου.


    Την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 21.15 στην πλατεία της Παλαίρου οι μαθητές του γυμνασίου Βόνιτσας θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο « Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ » του Δημήτρη Ψαθά. Η Γ τάξη του Γυμνασίου Βόνιτσας , στα πλαίσια του προγράμματος "Θεατρικό Εργαστήρι", παρουσίασε την κωμωδία του Δ. Ψαθά, Ο Αχόρταγος με μεγάλη επιτυχία στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

       
      Την Κυριακή 28 Ιούνιου στις 21.15 στον  Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας ( στην πλατεία )  η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου Βόνιτσας  θα παρουσιάσει για τελευταία φορά το θεατρικό έργο « Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ »


 Την Κυριακή  28 Ιουνίου  τα «Θερινά Πολιτιστικά Ραντεβού 2015» θα συνεχιστούν με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ , όπου από τις 21.00  στην Κωνωπίνα , θα αναβιώσουμε με τον πλέον  παραδοσιακό τρόπο έθιμα και βιώματα  από τον ξηρομεριτικο γάμο σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ματαράγκας. Η βραδιά θα συνεχιστεί με τα χορευτικά της Κωνωπίνας και της Ματαράγκας και θα κλείσει με παραδοσιακό ξηρομερίτικο γλέντι.
    Την Δευτέρα 29 Ιουνίου Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ θα προσπαθήσει το παραδοσιακό Ξηρομερίτικο Κοντοσούβλι μα  μπει στο Ρεκόρ Γκίνες. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 22.00 και το κέφι θα ανεβάσει παραδοσιακή ζωντανή ορχήστρα.

    Την Δευτέρα 29 Ιουνίου στην ΠΟΓΩΝΙΑ στον προαύλια χώρο της εκκλησίας Πέτρου και Παύλου ( πλατεία Πογωνιάς) ,από της 20.30 το χορευτικό της Παλαίρου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Η βραδιά θα συνεχιστεί με λαϊκοδημοτική ορχήστρα .

Τα έσοδα από την μουσικοχορευτική εκδήλωση θα πάνε για τις επισκευές του Ιερού Ναού Πογωνιάς Πέτρου και Παύλου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου