19 Ιουνίου 2015

Υπογράφεται προγραμματική για αποστολή 4 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Παλαίρου

Την Προγραμματική Σύμβαση για αποστολή 4 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων ακόμα, αυτή τη φορά στο ΧΥΤΑ Παλαίρου, στο δήμο Ακτίου Βόνιτσας, φαίνεται να εξασφάλισε ο δήμος του Πύργου, που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψει τη σύμβαση με Σύνδεσμο Διαχείρισης της περιοχής προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των σκουπιδιών που μαζεύονται από την υπηρεσία Καθαριότητας, στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.
Το συγκεκριμένο αναφέρθηκε χθες το απόγευμα κατά την συζήτηση των θεμάτων που τέθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τον δήμαρχο του Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, να δηλώνει πως έχει στα χέρια του την Προγραμματική Σύμβαση που θα του επιτρέψει να στείλει στην Πάλαιρο ακόμα 4 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων.

Επίσης ο κ. Λιατσής, ενημέρωσε το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου και για την κατάσταση που αντιμετωπίζει ο δήμος Πατρέων, εξαιτίας του προβλήματος των απορριμμάτων, επισημαίνοντας πως αν του ζητηθεί «χείρα βοηθείας» από τον δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, θα την προσφέρει. Ο κ. Λιατσής, εξέφρασε την άποψη πως το επόμενο διάστημα όλοι οι δήμοι της Ηλείας θα βρεθούν κάτω από μια κοινή διαχείριση απορριμμάτων.
Να σημειωθεί πως η χθεσινή συνεδρίαση χαρακτηρίσθηκε από τα πολλά θέματα που τέθηκαν εκτός ημερήσιας διάταξης, ενώ το πιο σημαντικό που αναφέρθηκε ήταν το ζήτημα που υπάρχει με την έλλειψη ναυαγοσωστών τους οποίους ο δήμος του Πύργου, ψάχνει για να προσλάβει και προκειμένου να αποφύγει τα υψηλά πρόστιμα που θα επιβληθούν από το Λιμεναρχείο. 
Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Πύργου, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, που εισηγήθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, τόνισε πως τη φετινή χρονιά, οι πολυσύχναστες παραλίες από τρεις που ήσαν στο δήμο του Πύργου έφτασαν τις πέντε και για το λόγο αυτό ο δήμος προσπαθεί να κάνει πρόσληψη πέντε ατόμων ενώ σημείωσε πως αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα τότε τα πρόστιμα από το Λιμεναρχείο θα φτάσουν έως και 100 χιλ. ευρώ.
Η συζήτηση συνεχίσθηκε με τα ημερήσιας διάταξης θέματα για τα οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν χθες αποφάσεις.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
Από patrisnews.gr
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου