10 Ιουνίου 2015

Απ. Κατσιφάρας: Παραμένει προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η έλευση φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Η έλευση του φυσικού αερίου παραμένει ως προτεραιότητα για την Δυτική Ελλάδα, καθώς είναι μια οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας, θα ενισχύσει την ανάπτυξη, θα στηρίξει και θα κατοχυρώσει ίσες ευκαιρίες στη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συνεκλήθη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκο Υφαντή με τη συμμετοχή του προέδρου του ΤΕΕ Τμήματος Δυτικής Ελλάδας Θανάση Γιανναδάκη και του καθηγητή Δ. Μάργαρη, καθώς και του Τεχνικού Διευθυντή της ΔΕΠΑ Γιώργου Κωστόπουλου και του συνεργάτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ Κώστα Τυρογιάννη.
Θέμα της σύσκεψης ήταν ο διασυνδετήριος αγωγός EasMed, ο οποίος σχεδιάζεται με σκοπό να μεταφέρει φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου στην Κρήτη και στη συνέχεια μέσω Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας στην Ήπειρο. Από εκεί μέσω του αγωγού IGI Poseidon, το φυσικό αέριο θα φθάνει στην Ιταλία.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η στενή και διαρκής συνεργασία μεταξύ των φορέων ώστε να προχωρήσει η συγκέντρωση ρεαλιστικών προτάσεων που θα αφορούν την Περιφέρειά μας.
«Το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. ως ‘ έργο Κοινού Ενδιαφέροντος’ και βρίσκεται στη φάση εκπόνησης Μελέτης Εφικτότητας. Πρέπει και εμείς να συγκεντρώσουμε όλες τις προτάσεις μας οι οποίες στη συνέχεια να κατατεθούν στη ΔΕΠΑ και το αρμόδιο Υπουργείο για να προχωρήσει η κατασκευή αγωγού και στη Δυτική Ελλάδα» υπογράμμισε, από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Υφαντής.

«Θέλουμε και διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες στην αναπτυξιακή μας προοπτική και στην ενίσχυση των επιχειρήσεών μας. Αυτό θέλουμε και αυτό ζητάμε από το κεντρικό κράτος, του οποίου και είναι ευθύνη. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο, για να δώσουμε μια άλλη πνοή στην περιοχή μας» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου