20 Ιουνίου 2015

Ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε να συζητήσει την παραμονή των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο.

«Ο Υπουργός Παιδείας δεσμεύθηκε στον κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Βουλευτή Νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚνα μιλήσουν για την παραμονή των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο».
Συζητήθηκε την Παρασκευή η Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Ενδοσχολική βία - πορεία υλοποίησης δράσεων για την εξάλειψη του φαινομένου».

Κατά τη συζήτησή της ο κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βουλευτής Νομού Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα της μεταφοράς των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων από το Αγρίνιο προς την Πάτρα και ζήτησε κάθετα από τον παριστάμενο Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Τάσο Κουράκη, να μη γίνει αποδεκτή η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου στην Πάτρα, από την Επιτροπή Στρατηγικού και Χωροταξικού Σχεδιασμού για την τριτοβάθμια εκπαίδευση του Υπουργείου.

Ο Υπουργός, στην απάντησή του στον κ. Κωνσταντόπουλο δεσμεύθηκε να συζητήσει την παραμονή των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο. Συγκεκριμένα ανέφερε «Κάθε πανεπιστήμιο έχει το αυτοδιοίκητο, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να δεχθώ ότι το Αγρίνιο θα απογυμνωθεί από υπηρεσίες οι οποίες προσφέρουν σε κάθε περίπτωση. Να έρθουμε σε μια συνεννόηση ώστε να βρούμε τι είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε προς την πλευρά της ενίσχυσης και όχι της αποδυνάμωσης».

Από Ξηρόμερο News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου