22 Ιουνίου 2015

Αιχμές του Κώστα Θ. Τριαντακωνσταντή για τον "Βιολογικό" της Παλαίρου

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ_- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ.


Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο που προκύπτει από τις Δημοτικές εκλογές  αναλαμβάνει τα καθήκοντα του μετά από τρείς περίπου μήνες. Χρόνος απαραίτητος για την ενημέρωση τους από τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Και ταυτόχρονα  αναγκαίος χρόνος για τη  απερχόμενη Διοίκηση να παραδώσει στη νέα.
Αρχές του Αυγούστου με δική μου πρωτοβουλία συνάντησα τον νεοεκλεγμένο Πρόεδρο της Παλαίρου κ Στάχτιαρη Δημήτριο. Τον ενημέρωσα ότι ασχολούμαι με το θέμα της κατάληξης του υποθαλασσίου  αγωγού των λυμάτων επεξεργασίας του βιολογικού καθαρισμού Παλαίρου-Δέπος- Πογωνιάς αρκετό καιρό και ότι έχω δημιουργήσει ένα φάκελο με επίσημα έγγραφα σχετικά με το θέμα. Διαπίστωσα ότι είχε άγνοια για το θέμα. Εκείνο όμως που μου είπε είναι ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τη κατάληξη των λυμάτων στη θάλασσα.

Του έδωσα 2-3 έγγραφα από το φάκελο ( όχι όλο το φάκελο)  , του εξήγησα αρκετά θέματα σχετικά με το ρόλο του Προέδρου, ανταλλάξαμε τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις επικοινωνίας .
Με ευχαρίστησε δηλώνοντας ότι τέτοιες συναντήσεις είναι χρήσιμες για τον ίδιο και δεσμεύτηκε να τα λέμε συχνά και ότι θα έπαιρνε όλο το φάκελο που εκείνη τη στιγμή δεν είχα ολόκληρο μαζί μου( ομολογώ όχι τυχαία εκ μέρους μου).

Αυτό το έκανα γατί πιθανολογούσα τι πρόκειται να συμβεί. Και δυστυχώς επαληθεύτηκα .ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

Στη συνέχεια ( Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Δεκέμβριο …)  στο τηλέφωνο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση που μου έδωσε του ζητούσα να συναντηθούμε σχεδόν παρακαλώντας. Σε ένα τηλεφώνημα,  μου είπε να μην χρησιμοποιήσω ξανά το προσωπικό του mail για θέματα του Δήμου.

Η αρχική μου πρόβλεψη επαληθεύτηκε  χωρίς καμία αμφιβολία.

Στις 14-1-2015 έστειλα με fax  στο Δημοτικό κατάστημα  της Παλαίρου αίτηση που ζητούσα σε μια συνεδρίαση τους τα συμβούλια Παλαίρου και Πογωνιάς  ( όχι μαζί) να βάλουν θέμα
<<Ενημέρωση για την ύπαρξη και το περιεχόμενο του φακέλου, σχετικά με τον υποθαλάσσιο αγωγό του βιολογικού καθαρισμού Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ _Πογωνιάς.>>.
Δεσμεύτηκα να παραβρεθώ στις συνεδριάσεις και να τους παραδώσω το φάκελο επίσημα .
Αυτό βέβαια δεν το έκανα τυχαία.

Μετά περίπου ενάμισι μήνα στις 26-2-2015 !!!!!!!      πήρα την παρακάτω επιστολή- απάντηση από το Πρόεδρο της Παλαίρου κ Στάχτιαρη Δημήτριο.






Κύριε Πρόεδρε για ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν είστε αρμόδιος; Ούτε την στοιχειώδη περιέργεια δεν δείξατε; Γιατί άραγε; Απαντήστε ευθέως.

Τηλεφώνησα στο Πρόεδρο και του είπα . Τα πολιτικά σου αφεντικά δεν σου επιτρέπουν να συναντηθείς και να ενημερωθείς για το περιεχόμενο του φακέλου.
Κύριε Δήμαρχε πως λέγεται η ενέργεια αυτή πολιτικά; Δεσμεύει κανέναν και σε τίποτε μια ενημέρωση; Τι ήθελε να αποφύγει ο κ Πρόεδρος;
Τη  συμμετοχή που ζητήσατε από τους Δημότες έτσι την εννοείται;
Ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει στη Πάλαιρο.

Για το ίδιο θέμα ενημέρωσα  τον Δημοτικό Σύμβολο κ Κατσαμπίρη με τηλεφωνήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, επισκέψεις στο μαγαζί του , σχεδόν εκλιπαρώντας. Ο κ Κατσαμπίρης ευγενικά πάντοτε επικαλούνταν έλλειψη χρόνου για την συνάντηση αυτή. Τυχαία, δεν νομίζω;

Για το ίδιο θέμα ενημέρωσα και το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Μπαλατσούρα από τον Αύγουστο που ήταν διακοπές.
Μου είπε τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ενθαρρυντικές και μόλις επέστρεψε θα επιδίωκε να με συναντήσει.  Τούτο δεν συνέβη ποτέ παρά τα πολλά τηλέφωνα και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που του έστελνα. Τυχαία , δεν νομίζω;

Η Δημοτική Σύμβουλος  κ Λίτου Βαρβάρα ανταποκρίθηκε στο αίτημα μου. Είχαμε μια καλή και πολύωρη συζήτηση και την ευχαριστώ δημόσια.

Με το Δημοτικό Σύμβουλο κ Φραδέλο Κων/νο δεν ασχολήθηκα καθόλου.
Αν θέλει, να με ρωτήσει  το γιατί , στο Συνεδρίαση του ΔΣ στη Πάλαιρο και θα λάβει την απάντηση του.

Πολλές φορές από τη φιλόξενη τούτη ιστοσελίδα ,  με αίτηση μου στο Δημαρχείο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο  ενημέρωσα ότι ο Φάκελος είναι στη διάθεση όλων των Δημοτικών Συμβούλων αν τον ζητήσουν.

Εσείς Στρατηγέ κ Γεροκωστόπουλε γιατί δεν ζητήσατε το φάκελο; Ενημέρωση θα σας έκανα.
Συνάδελφε κ Φερεντίνο και κ Λιάπη εσείς τι λόγο είχατε να μην θέλετε την ενημέρωση ; Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου;
      

Πλην του κ Μω ραΐτη , τον οποίο ευχαριστώ δημόσια, κανένας άλλος δεν έδειξε ενδιαφέρον.

                        Αγαπητοί Αναγνώστες
      Αυτή είναι η πραγματικότητα . Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με τη κατάλυξη των λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού στη θάλασσα. Στη συνεδρίαση του ΔΣ θα παρουσιάσω ολοκληρωμένη πρόταση.

Τα υπόλοιπα στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Πάλαιρο που είναι πολύ σημαντική και η παρουσία των κατοίκων είναι απαραίτητη.

Μετά τη μετατροπή του τόπου μας σε χωματέρη πολυτελείας μεγάλου μέρους της Δυτικής Ελλάδας , η κατάληξη των λυμάτων στη θάλασσα- κλειστό κόλπο  θα είναι η χαριστική βολή.

Πάντως ο Φάκελος περιέχει πολλές εκπλήξεις. ΟΨΟΜΕΘΑ.

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ_- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ.

Θα παρακαλέσω και θα ζητήσω από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μου δοθεί χρόνος να παρουσιάσω το θέμα και την ολοκληρωμένη πρόταση μου. Αν μη τι άλλο να σεβαστεί το χρόνο, το κόπο, τα χρήματα που ξόδεψα να φτιάξω αυτό το φάκελο.

 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κύριε Τριαντακωνσταντή (που κάποτε σας είχα δάσκαλο στο γυμνάσιο !!!!) καταρχάς αν και ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ οφείλω να σας συγχαρώ για τον αγώνα που κάνετε για τον τόπο μας και θέλω να πιστεύω πως είναι αγώνας αγνός. Δεύτερον είναι κρίμα άνθρωποι σαν εσάς να βρίσκονται σε λάθος στρατόπεδα........
    Τώρα όσο για το θέμα του βιολογικού και όχι μόνο καθώς παρακολούθω όλα όσα γράφετε, ίσως θα έπρεπε να βρούμε την λύση στα παρασκήνια.... Καταλαβένετε τι λέω. Αν θές να τα πείς με στο κεφάλι δεν μιλάς στα πόδια!!!!!!!!!!!! ΤΏΡΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ,ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΑΣΜΑ ΜΠΥΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή