13 Ιουνίου 2015

Φεύγουν εντός των ημερών για Πάλαιρο τα σκουπίδια Ολυμπίας

Θέμα χρόνου είναι πια, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής δημοπρασίας για τημεταφορά των απορριμμάτων από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου στη Βόνιτσα. Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρία «ΠΕΡΜΕ Α.Ε» και πολύ σύντομα - πιθανότατα Δευτέρα ή Τρίτη - να ξεκινήσει η αποκομιδή και σταδιακή απομάκρυνσή τους.
Η απόφαση για τη μεταφορά 1.000 τόνων απορριμμάτων, που εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκονται σωρευμένα σε κεντρικά σημεία και δρόμους όλων των χωριών του δήμου, δίνει πραγματική «ανάσα» στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, αφού υπολογίζεται ότι η παραπάνω ποσότητα αρκεί για να απομακρυνθούν τα σκουπίδια που βρίσκονται στο δρόμο και να καλυφθούν οι ανάγκες του δήμου για χρονικό διάστημα 2 περίπου μηνών, όπως εξήγησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Γεωργακόπουλος. Μέχρι τότε, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες για την έναρξη της δεματοποίησης, με τη συνεργασία του Δήμου Ήλιδας.
Χθες το πρωί έγινε η αποσφράγιση των τεσσάρων προσφορών που είχαν καταθέσει τέσσερις εταιρίες, παρουσία των εκπροσώπων τους και με την εξέταση των δικαιολογητικών και συνυπολογίζοντας τις προσφορές, μειοδότησε η εταιρία «ΠΕΡΜΕ Α.Ε». 
Με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την κατακύρωση της απόφασης και την υπογραφή του συμφωνητικού, θα αρχίσει η διαδικασία αποκομιδής. «…οι διαδικασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα ή Τρίτη, οπότε είναι πολύ πιθανόν μέχρι τότε να έχει αρχίσει η αποκομιδή και η απόθεσή τους μέσα στα ειδικά κοντέινερ για να ξεκινήσει η μεταφορά τους στο Πάλαιρο», λέει ο κ. Γεωργακόπουλος. Η διαδικασία αποκομιδής θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία - λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας τουριστών - και τις έδρες των υπολοίπων τριών δημοτικών ενοτήτων και θα συνεχιστεί στα χωριά όπως πραγματοποιείται η γραμμή των δρομολογίων αποκομιδής.

Ν.Σ.
Από http://www.patrisnews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου