18 Ιουνίου 2015

Mαζεύουν τα σκουπίδια στην Ολυμπία για να τα φέρουν στην Πάλαιρο

Σε 10-15 εργάσιμες ημέρες, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσηςτου συνόλου των απορριμμάτων που επί μήνες είναι συσσωρευμένα σε όλο τονΔήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Γεωργακόπουλου.
Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούν μια δημοπράτηση και οι απαιτούμενες εγκρίσεις που πρέπει να ληφθούν από την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να είναι καθ’ όλα νόμιμη η διαδικασία μεταφοράς των σκουπιδιών από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στον ΧΥΤΑ Παλαιρου, 
ήταν αυτές που δεν «επέτρεψαν» να ξεκινήσει τη Δευτέρα ή Τρίτη η αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως αρχικά υπολογιζόταν. 
Παρόλα αυτά, χθες ολοκληρώθηκαν και ξεκίνησε δειλά-δειλά η αποκομιδή των απορριμμάτων στα φορτηγά ώστε σήμερα το πρωί να ξεκινήσει η μεταφορά τους, με τη συγκέντρωση και των τελευταίων σκουπιδιών που βρίσκονται στην Ολυμπία, προκειμένου να καθαρίσει η πόλη πριν φτάσουν οι επισκέπτες από την πρώτη, πρωινή, κρουαζιέρα. 
«Συνολικά θα μεταφέρουμε 1.000 τόνους στη Βόνιτσα, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα σταματήσουμε καθόλου την διαδικασία αποκομιδής, δεδομένου ότι ο όγκος των σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους είναι πολύ μικρότερος. Επίσης, αναλογιζόμενοι ότι καθημερινά θα φεύγουν 40 και πλέον τόνοι στα δυο φορτηγά, υπολογίζουμε ότι σε 10, το πολύ 15 εργάσιμες ημέρες θα έχουμε καθαρίσει όλα τα χωριά», σχολίασε τέλος ο κ. Γεωργακόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι η αποκομιδή θα ξεκινήσει από την Ολυμπία (σ.σ αναμένεται να καθαρίσει πλήρως σήμερα), από τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και στην πορεία από τα χωριά, βάσει του κλασικού δρομολογίου αποκομιδής.

Νάνσυ Σπυροπούλου
Από http://www.patrisnews.com/
agriniopress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου