12 Ιουνίου 2015

Γ. Βαρεμένος: Παρέμβαση για τα πανεπιστημιακά τμήματα Αγρινίου

Επείγουσα επικοινωνία με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου είχε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, σχετικά με το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων που έχουν έδρα στο Αγρίνιο.

Ο βουλευτής ρώτησε την πρύτανη, που ανακινεί και πάλι θέμα χωροθέτησης των τμημάτων του Αγρινίου, πώς τοποθετείται απέναντι στην εκπεφρασμένη βούληση του υπουργείου Παιδείας για τη διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη των περιφερειακών πανεπιστημίων. Αν και η πρόθεση αυτή της ηγεσίας του υπουργείου είναι δηλωμένη δημοσίως, η κ. Κυριαζοπούλου προσπάθησε να υπεκφύγει υποστηρίζοντας ότι δεν έχει λάβει κανένα σχετικό έγγραφο και έθεσε θέμα ακαδημαϊκής αρτιότητας των τμημάτων αυτών.

Ο Γιώργος Βαρεμένος τόνισε ότι είναι άλλο ζήτημα η διαπίστωση των όποιων αδυναμιών σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των συγκεκριμένων τμημάτων, και άλλο η εγκατάλειψη και υποβάθμισή τους ώστε να οδηγηθούν μοιραία στη μετακίνηση σε άλλη πόλη ή και στην ενδεχόμενη κατάργηση. Εξασφάλισε, δε, τη διαβεβαίωση της κ. Κυριαζοπούλου ότι, σε κάθε περίπτωση, θα εφαρμόσει τη βούληση του υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου