15 Οκτωβρίου 2012

Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας: Έναρξη Σχολής Γονέων

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει προς τον ιερό κλήρο και τους ευσεβείς χριστιανούς ότι ξεκινούν και εφέτος οι συναντήσεις τηςΣχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως. Η Σχολή Γονέων λειτουργεί στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στο Αγρίνιο, καθώς και στις έδρες των Αρχιερατικών Περιφερειών Αμφιλοχίας, Αστακού, Βονίτσης, Κατούνης, Θέρμου και Μακρυνείας. 

Στις συναντήσεις αυτές δίνεται η δυνατότητα σε έμπειρους ομιλητές να αναπτύξουν θέματα που αφορούν την οικογένεια και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών και να απαντήσουν, κατά τη συζήτηση που ακολουθεί στις ερωτήσεις και τις απορίες των γονέων. 
Η πρώτη συνάντηση για την πόλη του Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:30’ μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας.



Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Κοσμάς θα τελέσει τον αγιασμό για την έναρξη της Σχολής και κατόπιν θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση με ομιλήτρια την Διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Καραμανδάνειου ΝοσοκομείουΠατρών κα. Βιολέττα Σιγάλα, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Οικονομική κρίση και ελληνική οικογένεια». 
Η κα. Βιολέττα Σιγάλα φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και πραγματοποίησε την ειδικότητά της στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Διετέλεσε επιμελήτρια στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής στην Αθήνα, σ’ ένα κοινοτικό πρόγραμμα κινητής μονάδας ψυχιατρικής περίθαλψης. Για επτά χρόνια υπηρέτησε ως Επιμελήτρια Α’ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ στη συνέχεια έγινε Διευθύντρια του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πατρών, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες της τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Παιδοψυχιατρικό Κέντρο είναι το μοναδικό Κέντρο στην ευρύτερη περιφέρεια της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου. 
Καλούνται οι γονείς να συμμετάσχουν και φέτος στις συναντήσεις της Σχολής, που σκοπό έχουν την στήριξη του θεσμού της οικογενείας, ιδιαιτέρως στις κρίσιμες ημέρες που διέρχεται ο τόπος μας. 
Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα για όλες τις συναντήσεις της Σχολής. 

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Ιεράς Μητροπόλεως


ΑΠΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου