9 Οκτωβρίου 2012

Εγκαίνια Δικαστικού Μεγάρου Λευκάδας

Έχοντας στο πλευρό του την πρόεδρο του του Αρείου Πάγου, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον υφυπουργό Δικαιοσύνης και τον Γ.Γ. ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης βαθιά συγκινημένος εγκαινίασε πριν λίγη ώρα το νέο δικαστικό Μέγαρο της Λευκάδας. 

Σε μια σεμνή τελετή που είχε οργανώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος τηςΛευκάδας, με σημαντική προσωπική δουλειά της προέδρου του, ο υπουργός με έντονη συγκίνηση μίλησε για τον τόπο του τη Λευκάδα αλλά και για τις τραγικές συγκυρίες που αυτή τη στιγμή ζει αυτή η χώρα. «Είναι ιδιαίτερη η συγκίνησή μου διότι εγκαινιάζω το δικαστικό μέγαρο του τόπου μου που είδα το φως της ζωής, όπου έμαθα τα πρώτα καλά γράμματα και που χρόνια τώρα στον κόρφο του αγκαλιάζει τα οστά των γονέων μου. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το Μέγαρο βοηθώντας το χρέος της πολιτείας για να λειτουργεί το δικαστικό σύστημα. «, είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο υπουργός για να συνεχίσει: 
«Κύριοι, χάσαμε. Χάσαμε αλλά όπως πιστεύω, δε χαθήκαμε. Βιώσαμε την Ελλάδα της άφρωνος ψευδούς ευδαιμονίας. Και ερχόμαστε σήμερα να βιώσουμε την Ελλάδα της ικεσίας, γιατί είμαστε ικέτες. Φταίμε και μεις που δε ξαγρυπνούσαμε. Και τωρα να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας με απόλυτο σεβασμό στις ιδέες όλων, στις πολιτικές επιλογές όλων. Δεν χρειάζεται να ζήσουμε ακόμη πιο οδυνηρές συνέπειες για να καταλάβουν ότι πρέπει επιτέλους να βρουν συγκλίσεις. Και οφείλουμε να αναζητήσουμε σημεία σύγκλισης τώρα γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά. και μπορεί ο καθένας να έχει την άποψή του γι αυτη την κυβέρνηση. Αλλά η ευθύνη όλων είναι ακεραία μπροστά στο παρόν το σήμερα και το αύριο του έθνους. Η κοινωνία μας δυστυχεί. Γι αυτο είναι ευθυνη όλων να κάνουν πράξη αυτό που λένε, το συμφέρον του λαού και της χώρας.»τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός έκανε και τα αποκαλυπτήρια πλάκας στην είσοδο του δικαστικού Μεγάρου που φέρει το όνομά του. Ακολούθησε μικρή δεξίωση. 

ΑΠΟ ΛΕΥΚΑΔΑ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου