16 Οκτωβρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ Θ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Πρωτοφανής εμπαιγμός των κατοίκων της Κατούνας



ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
                    ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
 ΓΡΑΦΕΙ Ο:  ΚΩΣΤΑΣ Θ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Πρωτοφανής εμπαιγμός των κατοίκων της Κατούνας ,  όλων των Δημοτών και μεγάλο πολιτικό ατόπημα με πρωταγωνιστές τον κ Αποστολάκη , τον κ Σολδάτο, τον κ Φερεντίνο.

 Στις 14-4-2014 ΗΜΕΡΑ  ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ   συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας. Το τελευταίο πριν τις εκλογές του Μάη .
 Ο κ Φερεντίνος( αναπλήρωνε τον κ Σολδάτο που απουσίαζε)  θέτει για θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης  το θέμα << Περί τελών ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Κατούνας>>. Στο συμβούλιο ήμουν παρών και έχω πλήρη γνώση τι έγινε. Πήρα όμως και τα πρακτικά για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδριάσεως έχουμε ,στην ουσία του θέματος.
Αν χρειασθεί θα δημοσιευτούν ολόκληρα που είναι 8 σελίδες.

ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ  << Στην οικονομική επιτροπή της Παρασκευής ( Πρόεδρος ήταν ο κ Σολδάτος, ο κ Τσακάλης Αντιπρόεδρος και ο κ Φερεντίνος μέλος προς ενημέρωση των δημοτών)  πάρθηκε μια απόφαση , η οποία ουσιαστικά αυτό που κάνει , είναι να βάλει τέλος 50 ευρώ ανά εξάμηνο , κατά πλειοψηφία , για τα τέλη ύδρευσης και αυτό που κάνει έγινε αναλογικά , αν δείτε ότι το σύνολο εξόδων της Δημοτικής Ενότητας είναι 208.370 ευρώ δια των παροχών και το σύνολο των δαπανών >>
Τέθηκε θέμα  για το σύννομο   της πρότασης. Στη συνέχεια .
Ο  κ Φερεντίνος λέει :<< Όσον αφορά το σύννομο  της διαδικασίας , θα αποφανθεί η αρμόδια Υπηρεσία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Για το σύννομο της αποφάσεως ή όχι >> .
Παρακάτω λέει ο κ Φερεντίνος << Το ποσό δεν βγήκε αυθαίρετα . Βγήκε κατόπιν υπολογισμών της Οικονομικής Υπηρεσίας , για να προκύπτει ανταποδοτικότητα της ύδρευσης. >> .
Παρακάτω ο κ Κασόλας λέει : << Εδώ το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι Ιερά Εξέταση του 1700. Παίρνει μία απόφαση και οι αποφάσεις ελέγχονται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση>> Στο τέλος έχουμε :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ( κ Καταγής)  : Ωραία σε ψηφοφορία .  Έχουν κλείσει λοιπόν οι προτάσεις. Η μόνη πρόταση είναι του κ Φερεντίνου , τα 50 ευρώ το εξάμηνο , έως ότου  μπει το καινούργιο δίκτυο με τους καινούργιους  υδρομετρητές , για να βγαίνει η ανταποδοτικότητα , όπως είπε. Την πρόταση του κ Αποστολάκη , η οποία λέει να μείνει όπως ήταν παλιά . Και η πρόταση του κ Μωραΐτη είναι το ελάχιστο και η μέτρηση αναλογικά>>. Στη συνέχεια έχουμε ψηφοφορία .
ΠΡΟΕΔΡΟΣ :<< Κατά πλειοψηφία το σώμα ψηφίζει την πρόταση του κ       Φερεντίνου>>. έκλεισε το θέμα.

Εσείς  που διαβάσατε τούτο το απόσπασμα των πρακτικών τι καταλάβατε; Βεβαίως πάρθηκε απόφαση η οποία έπρεπε να σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον έλεγχο της νομιμότητας.  Έτσι δεν είναι λογικά σκεπτόμενοι;

Με αίτηση μου στις 16-9-2014 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  ρωτώ να μάθω αν η παραπάνω απόφαση είναι σύννομη. Στις 19-9-2014 μου απαντά ότι έκανε ερώτημα στο Δήμο και του ζητά << τον αριθμό της απόφασης στην οποία αναφέρεται  ( ο αιτών ) καθώς και εάν έχει σταλεί στην υπηρεσία μας , για τυχόν δικές μας ενέργειες>>>
Σήμερα 15-10-2014 μου έδωσε η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 132173/5287 και ημερομηνία 13-10-2014.Λέει το έγγραφο :
<< ¨Όσον αφορά το αντίγραφο της συνεδρίασης του ΔΣ που μας αποστείλατε , σας αποστέλλουμε φωτοαντίγραφο του ανωτέρω (β) σχετικού εγγράφου τον Δ. Ακτίου- Βόνιτσας στο οποίο αναφέρεται ότι το θέμα << Περί τελών ύδρευσης Δημοτικής Ενότητας Κατούνας>> συζητήθηκε αλλά δεν συντάχθηκε απόφαση και , κατά συνέπεια, η υπηρεσία μας δεν δύνανται να ασκήσει έλεγχο νομιμότητας.>>
Μου επισυνάπτει δε και έγγραφο με αριθ πρωτ 15455 και ημερομηνία 29-9-2014 που λέει ότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και δεν συντάχθηκε απόφαση λόγω έλλειψης εισηγήσεως  και υπογράφεται από τον κ Αποστολάκη. Δηλαδή δεν υπάρχει εισήγηση για την ανταποδοτικότητα, δεν υπάρχει απόφαση οικονομικής επιτροπής , δεν υπάρχει απόφαση για το καθορισμό τέλους.
Δήμαρχε κ Αποστολάκη από τα παραπάνω πρακτικά και την εισήγηση του κ Φερεντίνου και την ψηφοφορία που έγινε πως τολμάτε και λέτε τα παραπάνω και μάλιστα σε επίσημο έγγραφο;
Σας ρωτώ ευθέως γιατί αναλαμβάνετε ευθύνες που δεν σας αναλογούν;

Σε συνδυασμό με την ψήφιση του απολογισμού- ισολογισμού από την παράταξη σας και την απουσία των τριών Αντιδημάρχων και την καταψήφιση από τον τέταρτο ,μαύρες σκέψεις κάνω που για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτω προς στιγμή.

Εύχομαι ( χωρίς να ελπίζω) ότι δεν θα βρεθώ στην ανάγκη να το πράξω.


                                      Αγαπητοί αναγνώστες
Ύστερα από όλα αυτά τι να πει κανείς.  Οι δημότες εξαπατήθηκαν και μάλιστα ψήφισαν με λάθος ενημέρωση για το θέμα. Τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα;
Γιατί δεν συντάχθηκε απόφαση; Προφανώς γιατί ήταν παράνομη .Δεν μπορεί κανένας
να αποφασίζει να μην πληρωθούν λογαριασμοί που προήλθαν από μέτρηση. Δεν μπορεί να λέει κανένας όλοι θα πληρώνουν 50 Ευρώ χωρίς μέτρηση. Δεν στέκουν αυτά πολιτικά, ηθικά, λογικά, οικονομικά και πάνω από  όλα ανθρώπινα.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πολιτικό εμπαιγμό που τουλάχιστον από το 1977 που ασχολούμαι με την πολιτική όμοιο δεν έχω γνωρίσει. Σαράντα ημέρες πριν τις εκλογές παίρνουμε μια απόφαση ,που γνωρίζουμε ότι είναι παράνομη , δεν την στέλνουμε προς έλεγχο νομιμότητας και οι κάτοικοι της Κατούνας και όλου του Δήμου προσέρχονται στις κάλπες . Αυτή την ενέργεια δεν θα τη χαρακτηρίσω ,θα αφήσω το κάθε δημότη να το πράξει.
 Προσωπικά ενημέρωσα προεκλογικά όλους τους δημότες  για την απόφαση αυτή . Το ανέδειξα πολλές φορές και είπα σας εξαπατούν .
Τώρα αγαπητοί συνδημότες πηγαίνετε στους υπεύθυνους του πολιτικού αυτού ατοπήματος να σας ενημερώσουν γιατί το διέπραξαν και οι άλλοι γιατί αναλαμβάνουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.( Το λέω πολύ ευγενικά )
Εμείς σας λέμε το διέπραξαν και τη ψήφο να σας πάρουν και να διαφυλάξουν τον εαυτόν τους από το προφανές φιάσκο. Ύστερα και από αυτό είναι μονόδρομος αυτό που  από καιρό ζητάμε.

Διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος του Δήμου από ανεξάρτητες αρχές .

Ενημέρωση των δημοτών, καταλογισμός ευθυνών κάθε μορφής  αν υπάρχουν
                         ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου