31 Οκτωβρίου 2014

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ζητά άμεση λύση για τις Καρδιολογικές σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο



Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά επιθυμεί να διευκρινίσει, αναφορικά με την επιστολή που εστάλη στην 6η ΥΠΕ για την μη λειτουργία Καρδιολογικής  στο νοσοκομείο Αγρινίου, ότι δεν διαχωρίζει σε καμιά περίπτωση αυτό το θέμα από τα αντίστοιχο τεράστιο πρόβλημα του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Γνωρίζει ότι και στην περίπτωση του Μεσολογγίου η Καρδιολογική Κλινική δεν λειτουργεί και ότι η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και για τα δυο διασυνδεόμενα νοσοκομεία.

Ο κατεπείγων χαρακτήρας της επιστολής μετά τα χτεσινά γεγονότα είχε να κάνει με το γεγονός ότι στο Αγρίνιο με μόνο δύο καρδιολόγους που είχαν  απομείνει και οι οποίοι βρίσκονται εκτός υπηρεσίας πλέον, είναι αδύνατον να υπάρξει λειτουργία όχι μόνο της Καρδιολογικής αλλά και της ΜΕΘ και γενικά όπου χρειάζεται καρδιολογική υποστήριξη, οι πληροφορίες, δε, ανέφεραν ότι ουσιαστικά η Καρδιολογική έχει αδειάσει.
Η έκταση που καλύπτει το νοσοκομείο Αγρινίου καθώς και η έλλειψη οποιασδήποτε συγκεκριμένης δέσμευσης για ιατρικό προσωπικό, ακόμη και μετά τη πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Υγείας κ. Βορίδη με τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, έκανε επιτακτική την ανάγκη να εστιαστεί η επιστολή στο Αγρίνιο μόνο χρονολογικά.
Οι υποσχέσεις για το νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι γνωστό ότι δεν έφεραν αποτέλεσμα καθώς και σε αυτή την περίπτωση ολόκληρη η περιοχή έχει μείνει επίσης ακάλυπτη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ζητά τόσο για το Μεσολόγγι όσο και για το Αγρίνιο άμεση και μόνιμη στελέχωση όλων των κλινικών και λύση, σήμερα κιόλας,  στις Καρδιολογικές κλινικές που δεν λειτουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου