21 Οκτωβρίου 2011

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ- ETOILE SUR RHONE (ΓΑΛΛΙΑ), VIGGIANO (ΙΤΑΛΙΑ) ΚΑΙ POLANIEC (ΠΟΛΩΝΙΑ) 26-30/10/11

Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας και οι «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» φιλοξενούν την ετήσια συνάντηση των Δημάρχων των Αδερφοποιημένων με το Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας Δήμων Etoile sur Rhône(Γαλλία), Viggiano (Ιταλία) και Polaniec (Πολωνία), η οποία θα γίνει στη Βόνιτσα από τις 26 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2011, όπου και θα συζητηθεί η πορεία της αδερφοποίησης και το πρόγραμμα του 2012.



Στις ξένες αντιπροσωπείες θα προσφερθούν ανοικτά δείπνα με τη φροντίδα των κατοίκων των τριών πόλεων του Δήμου μας (Βόνιτσα, Κατούνα, Πάλαιρος). Είστε προσκεκλημένοι στα δείπνα αυτά, που θα γίνουν στη Πάλαιρο το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, στη Κατούνα το βράδυ της εθνικής επετείου και στη Βόνιτσα στο βράδυ της 29ης Οκτωβρίου. 
Το λεπτομερές πρόγραμμα θα σας σταλεί με το επόμενο Δελτίο Τύπου. 
Οι ξένοι Δήμαρχοι θα παρευρεθούν στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και θα καταθέσουν στεφάνι στο Ηρώο των πεσόντων. Στα πλαίσια της συνάντησης οι ξένες αντιπροσωπείες θα επισκεφτούν το Μουσείο του Θυρρίου, νερόμυλο στο Μοναστηράκι, το εργοστάσιο της «ΚΟΡΠΗ» και τις ανασκαφές στο Άκτιο. 
Με τη ευκαιρία, οι «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ» ενημερώνουν ότι η αδερφοποίηση προβλέπει τρεις συναντήσεις κάθε χρόνο: συνάντηση νέων, συνάντηση Δημοτικών Αρχών και Συλλόγων Αδερφοποίησης («Etoile sans Frontières», «ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ») και συνάντηση ενηλίκων. 
Οι συναντήσεις αυτές έχουν ήδη οδηγήσει στη δημιουργία προσωπικών φιλικών σχέσεων, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων των τεσσάρων συμμετεχουσών χωρών.

Από το Γραφείο Τύπου
Διονύσης ΤΣΑΚΑΛΩΖΟΣ




Λίγα λόγια για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 
Είναι ένας από τους λίγους εναπομείναντες ενεργούς τοπικούς συλλόγους στην περιοχή της Ακαρνανίας με στόχους εντελώς διαφορετικούς από τους άλλους. Έχει έδρα την Βόνιτσα. Κύριος σκοπός όπως λέει και το όνομά του είναι να στήνονται γέφυρες μεταξύ του δήμου μας με άλλους δήμους του κόσμου να ανταλλάσουν απόψεις, ιδέες και να ασχολούνται με τα προβλήματα της κάθε περιοχής. Αποτελεί τον κύριο φορέα εκπροσώπησης του Δήμου μας χρόνια τώρα με τις αδελφοποιημένες πόλεις Etoile sur Rhône (Γαλλία), Viggiano (Ιταλία) και Polaniec (Πολωνία). Ο σύλλογος «γέφυρες στον κόσμο» έχει πολλαπλές δραστηριότητες όπως πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα. 
Η αδελφοποίηση της Βόνιτσας και του Δήμου Ανακτορίου ξεκίνησε επί δημαρχίας Άγγελου Αποστολάκη το 1999, αργότερα σαν επιτροπή αδελφοποίησης λειτουργούσαν οι γέφυρες του κόσμου εδώ και 4 χρόνια περίπου. 
Στις 15 έως 21 Ιουλίου 2009 έγινε η συνάντηση νέων από τις αδελφοποιημένες πόλεις στη Βόνιτσα με θέμα το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απασχολούν την κάθε περιοχή). Η κάθε αντιπροσωπεία παρουσίασε μια εργασία σχετικά με το παραπάνω το θέμα. Τα παιδιά τότε φιλοξενήθηκαν σε διάφορα σπίτια στη Βόνιτσα. 14 από κάθε αδελφοποιημένη πόλη των τριών χωρών και μερικοί συνοδοί. 
Το 2010 στο Etoile sur Rhône (Γαλλία) η οποία έχει και σύλλογο «Etoileν χωρίς σύνορα» φιλοξένησε αντιπροσωπεία ενηλίκων από την Βόνιτσα. 
Φέτος το καλοκαίρι στο Viggiano (Ιταλία) φιλοξενήθηκαν παιδιά από την Βόνιτσα για μια βδομάδα. 
Αυτές τις μέρες διοργανώθηκε στο Etoile εκδήλωση «γεύσεις από άλλες χώρες» που παρουσιάζονται προϊόντα από όλες τις χώρες αλλά οι απεργίες δεν επέτρεψαν στην αποστολή του συλλόγου γέφυρες να συμμετάσχει. 
Φέτος θα γίνει η συνάντηση Δημάρχων των αδελφοποιημένων δήμων από 26 έως 30 Οκτωβρίου. Ο δήμος αλλά και ο σύλλογος γέφυρες του κόσμου αποφάσισαν να φιλοξενήσουν τις αντιπροσωπείες των αδελφοποιημένων πόλεων όχι μόνο στην Βόνιτσα, αλλά Κατούνα και Πάλαιρο. 
Το Δ.Σ. του συλλόγου «Γέφυρες του κόσμου» αποτελείται από τους:
Λιαπης Νικόλαος (Πρόεδρος), 
Καραούλης Σπύρος (αντιπρόεδρος) 
Και μέλη: Τσαβαλά Γεωργία, Κακούρη Λουκία, Τσακαλόζος Διονύσης, Σουλιώτη Τζένη και Καλογεροπάνος Νίκος. 
Ο σύλλογος γέφυρες του κόσμου αποφάσισε στην γενική του συνέλευση, αλλαγή άρθρων του καταστατικού και να συμπεριλάβει ολόκληρο το δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Άλλωστε είναι φανερό αυτό και από την επίσκεψη και την φιλοξενία των αντιπροσώπων των αδελφοποιημένων δήμων σε Κατούνα και Πάλαιρο.



ΑΠΟ ΜΕΔΕΩΝ ΚΑΤΟΥΝΑΣ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου