6 Αυγούστου 2012

Aπάντηση Καλογιάννη για τα έργα Ηπείρου- Αιτωλοακαρνανία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, απαντώντας σε επιστολή του ΤΕΕ Ηπείρου αποδέχεται να γίνει συνάντηση με την συνεργασία και του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για τα εκκρεμή μεγάλα έργα σε Ήπειρο και Δυτική Στερεά Ελλάδα. 

Η επιστολή του Κ. Καλογιάννη έχει ως εξής: 
"Αγαπητέ Πρόεδρε, 
Έλαβα την υπ’ αρ. 1216/01.08.2012 επιστολή σας σχετικά με την εξέλιξη των έργων υποδομής στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία. 
Πράγματι, όπως και εσείς επισημαίνετε, τα έργα υποδομής στη Δυτική Ελλάδα έχουν, σχεδόν στο σύνολό τους, σταματήσει εδώ και ένα τουλάχιστον χρόνο. 
Μόλις αναλάβαμε τα καθήκοντά μας δώσαμε προτεραιότητα στα έργα αυτά, καθώς η Δυτική Ελλάδα στερείται ακόμα βασικών έργων υποδομής και παρ’ όλα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί και παρά την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, αισιοδοξώ ότι με συντονισμένη δουλειά όλων των εμπλεκομένων, τα έργα θα επανεκκινήσουν. 
Ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις για τις οι δύο φάσεις (Β’ και Γ’1) του λιμένα Ηγουμενίτσας, ενώ βρισκόμαστε σε συνεργασία με τον ανάδοχο του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία για να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια. 
Προτείνω όπως ορίσουμε μία συνάντηση με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ/ΤΗ, προκειμένου να σας ενημερώσω αναλυτικά για τα προβλήματα και τις προοπτικές των έργων αυτών αλλά και για τις συμβάσεις παραχώρησης, ιδίως δε για την Ολυμπία και την Ιόνια οδό. Στη συνάντηση προτείνω να καλέσουμε και τη διοίκηση του Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ, καθώς πολλά από τα εν λόγω έργα αφορούν ευθέως και τη Δυτική Ελλάδα."

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Σταύρος Ελ. Καλογιάννης


ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου