11 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

B΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Διαλέτη 7 – 30100 Αγρίνιο 
ΑΓΡΙΝΙΟ 6-10-2012 
ΑΡ. ΠΡΩΤ : 35 - Τηλ: 26410 24175 - Fax: 26410 24375  
E-mail: belmeait@gmail.com 
Ιστολόγιο: belmeait.blogspot.com 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Την περσινή σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν σε δύο σχολεία του Αγρινίου (Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου και Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου) δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα. 
Αυτά τα μαθήματα αλληλεγγύης έγιναν χάρη στην ανιδιοτελή συμμετοχή των καθηγητών που προσέφεραν εθελοντικά διδακτικό έργο σε μαθητές που είχαν ανάγκη υποστήριξης και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα.  
Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και η σημαντική βελτίωση τους στα μαθήματα που παρακολούθησαν δικαίωσε όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση τους.  
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας ενημερώνει τους συναδέλφους, τους γονείς και τους μαθητές ότι τα μαθήματα αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν και τη φετινή σχολική χρονιά με τη συμμετοχή περισσότερων σχολείων που καλύπτουν ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. 
Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι:
Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου
Γυμνάσιο Παναιτωλίου
Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας
Γενικό Λύκειο Θέρμου 

Η Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας στηρίζει και φέτος αυτή τη προσπάθεια και καλεί όσους συναδέλφους θέλουν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν με το σχολείο που επιθυμούν να προσφέρουν το διδακτικό τους έργο. 
Ενθαρρύνει δε τους συλλόγους διδασκόντων και άλλων σχολείων να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες. 
Οφείλουμε να επαναλάβουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν θεωρούμε τον εθελοντισμό ως υποκατάστατο των υποχρεώσεων της πολιτείας και πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο με όλες τις απαραίτητες υποστηρικτικές δομές.  
Στη σημερινή όμως κατάσταση εξαθλίωσης που βιώνει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, η ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης είναι μια πρώτη απάντηση απέναντι σε όλους όσους προσπαθούν να διχάσουν την κοινωνία και να διαχωρίσουν τους πολίτες της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
Ο Πρόεδρος                                 Η Αντιπρόεδρος
Γιώργος Καραμητσόπουλος      Χριστίνα Βούλγαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου