17 Μαΐου 2013

Ν. Μωραΐτης: Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «SCONTO» (VIDEO)

Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών των εργαζομένων στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «SCONTO», στην Κέρκυρα, ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ. 

Κατήγγειλε επίσης τα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζει και τις μεθοδεύσεις που κάνει η επιχείρηση, η οποία είναι μέλος του επιχειρηματικού ομίλου Λιμπάντση, και επιδιώκει να καταρρακώσει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά τους εργαζόμενους. 
Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε, μεταξύ άλλων, άμεσα μέτρα ώστε να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, επίσης όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι να πάρουν αποζημίωση και να μπουν στο ταμείο ανεργίας για όλο το χρονικό διάστημα που θα είναι άνεργοι. 
Καμία επί της ουσίας απάντηση δεν έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, παραπέμποντας στις προβλέψεις του νομοθετικού πλαισίου και το ΣΕΠΕ. 
«Όλη η Ελλάδα είναι μία Μανωλάδα», σημείωσε στη δευτερολογία του ο Ν. Μωραΐτης, τονίζοντας ότι «η απλήρωτη εργασία παίρνει μορφή χιονοστιβάδας». 
Η πολιτική της συγκυβέρνησης, πρόσθεσε, «είναι βαθιά ταξική, χτυπάει κάθε εργασιακό δικαίωμα, κατεδαφίζει κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες δεκαετιών από τους εργαζόμενους. Φτιάχνετε νόμους και οπλοστάσιο το οποίο χρησιμοποιούν οι επιχειρηματίες και πατάνε πάνω σε αυτό και σαρώνουν πραγματικά τα πάντα». 
Καλώντας τους εργαζόμενους της επιχείρησης να βγάλουν συμπεράσματα, επισήμανε πως «ο μόνος δρόμος που τους απομένει, απέναντι σε αυτή τη σκληρή, τη βάρβαρη πολιτική, είναι να συνταχθούν με το ταξικό κίνημα, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου