29 Μαΐου 2013

Οργή στην οικογένεια του 17χρονου για την προφυλάκιση

Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την προφυλάκιση του 17χρονου μητροκτόνου από τον Άγιο Κωνσταντίνο, έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών του, αλλά και πολλές απορίες στην τοπική κοινωνία, σχετικά με την ορθότητα της αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον μαθητή, που πλέον απο αύριο θα είναι έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα. 
Πληροφορίες του agriniopress.gr αναφέρουν πως όταν ανακοινώθηκε η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, στενοί συγγενείς του 17χρονου ξέσπασαν στα δικαστήρια και οι φωνές τους ακούστηκαν σε όλο το κτήριο. Έξω φρενών ήταν τόσο ο πατέρας του, όσο και η αδελφή της δολοφονημένης δασκάλας, που φώναζαν για άδικη και καταστροφική για τον ανήλικο απόφαση, την στιγμή που για τους ίδιους χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης και υποστήριξης από ειδικούς, σε ένα ψυχιατρικό κατάστημα και όχι εγκλεισμού σε φυλακές ανηλίκων.
Όλα δείχνουν πως τα μέλη του Συμβουλίου έκριναν πως δεν υπήρχαν εκείνες οι εγγυήσεις ότι ο νεαρός με ένα νέο ξέσπασμα, δεν θα προκαλούσε κακό σε ένα όχι και τόσο ελεγχόμενο περιβάλλον. Όλα αυτά, παρά την πραγματογνωμοσύνη που συντάχθηκε και παραδόθηκε σε Ανακρίτρια και Εισαγγελέα και σύμφωνα με την οποία ο 17χρονος χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, όντας ψυχικά ασθενής.
Ο ανήλικος μητροκτόνος, δεν έχει ακόμη μεταφερθεί στις φυλακές ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης του, ήδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες ώστε η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου να αναθεωρηθεί. Παράλληλα τονίζεται πως η εκδίκαση της υπόθεσης θα πρέπει να γινει σύντομα, κάτι άλλωστε που προβλέπει η νομοθεσία για περιπτωσεις ανηλίκων.
Από εκει και πέρα, οι αντιδράσεις των στενών προσώπων του 17χρονου, βρίσκουν σύμφωνο και μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, όπως τουλάχιστον φαινεται και σε δημόσιες συζητήσεις, αλλά και μεσα απο μεσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ. όπου πολλοί πολίτες τονίζουν πως δεν έπρεπε να εξαντληθεί η αυστηρότητα των δικαστών στο πρόσωπο του ανήλικου μαθητή.

ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου