19 Ιουλίου 2014

Κ.Ο. ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ του ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τα 40 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο

«Το συνεχιζόμενο επί 40 χρόνια έγκλημα σε βάρος του κυπριακού λαού, η τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου, φέρει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ, ενώ το δρόμο για την εισβολή άνοιξε το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ σε βάρος της κυπριακής κυβέρνησης Μακαρίου.

Η εξέλιξη αυτή είχε άμεση σχέση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και την αντιπαράθεση με το σοσιαλιστικό σύστημα και την ΕΣΣΔ.
Σήμερα, 40 χρόνια μετά, η ιστορία αλλά και οι κατοπινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άλλωστε,οι ίδιες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που εδώ και χρόνια ενθαρρύνουν ή ανέχονται την τουρκική επιθετικότητα σε βάρος της Κύπρου, σήμερα προωθούν ένα νέο «σχέδιο Ανάν», διαμορφωμένο στη βάση της συνομοσπονδιακής, διχοτομικής λύσης, που νομιμοποιεί την εισβολή της Τουρκίας το 1974 και την κατοχή  στο βόρειο τμήμα του νησιού, ενώ προωθείται από την κυπριακή κυβέρνηση Αναστασιάδη η ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟϊκό παράρτημα «Συνεταιρισμός για την ειρήνη».
Σήμερα, 40 χρόνια μετά, είναι σε πλήρη εξέλιξη οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου με επίκεντρο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς, κάτι το οποίο εγκυμονεί νέους κινδύνους, τόσο για τον κυπριακό λαό όσο και για όλους τους λαούς της περιοχής.
Χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη και διεθνιστική αλληλεγγύη για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό, δηλώνοντας για μια ακόμη φορά ότι θα αντιταχθεί σε λύσεις – ανοιχτής ή συγκαλυμμένης – διχοτόμησης, που στο παρελθόν απέρριψε ο ίδιος ο κυπριακός λαός. Θα στηρίξει τον αγώνα για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, προς όφελος όλων των εργαζομένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις, Κύπρο κυρίαρχη με ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια. Θα συνεχίσει να προβάλει τη μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδο για την Ελλάδα και την Κύπρο που είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η κοινωνικοποίηση του πλούτου, με το λαό στην εξουσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου